Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLILAR SULAMA İÇİN TEK YÜREK OLDU   
SAMSATLILAR SULAMA İÇİN TEK YÜREK OLDU

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde sulu tarımın yeniden hayata geçirilmesi için çiftçiler tek yürek oldular.

 

Samsat Kaymakamlığı Kültür Merkezinde yaklaşık 300 çiftçi Samsat Kaymakamı Kürşad Atak'ın başkanlığında toplanarak, sulu tarımın yeniden başlaması için ne gerekiyorsa güç birliği yapılması konusunda karar aldılar.

 

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Kandemir, Yazı İşleri Müdürü Fatih Ayhan, İl Genel Meclis Üyeleri Osman Deniz ve Mustafa Orhan, Ziraat Odası Başkanı Bülent Fırat, Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat, köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı.

 

Samsat Kaymakamı Kürşad Atak yaptığı konuşmasında, güneş enerji sistemi, sulama pompaj istasyonu ve kanallar hakkında gelinen son durumu çiftçilere aktararak, elektrik abonesinin çıkarılması için gerekli olan paranın bir an önce toplanması gerektiğini ifade etti.

 

Kaymakam Atak, "Samsat ilçemiz sular altında kalmış ve arazilerinin önemli bir kısmını baraj suyuna kaptırmıştır. Devletimiz de vefa örneği göstererek yeni baştan bir ilçe kurmuş ve kalan arazilerin sulanması için sulama sistemi kurmuştur. Geçmişte yapılan hatalar yüzünden elektrik borcu ödenmemiş ve dolayısıyla sulu tarım yapılamamıştır. Devletimiz yine bu güzel ilçemizin imdadına yetişmiş, Çamgazi Barajında yapılan güneş enerjisinden faydalanmanın yolunu açmıştır. Bunun yanında harabeye dönen pompaj istasyonu ve kanalların onarımı için ihaleye çıkılmış ve çalışmalar hızla devam etmektedir. Şu an için bizlere düşen tek şey yeni bir elektrik abonesinin çıkarılmasıdır. Bunun içinde arazileri sulanan çiftçilerimizin dönüm başına 20 TL ödemeleri yeterli olacaktır. Kaymakamlığımız bünyesinde bir hesap açılmıştır. Vatandaşlarımız bu hesaba belirlenen miktar kadar para yatıracaklardır. Bu para ile elektrik abonesi çıkarılacaktır. Aksi durumda Kaymakamlığımızca vatandaşların paraları iade edilecektir" dedi.

 

Daha sonra isteyen katılımcıya söz hakkı verilerek fikirleri alındı. Paranın toplanması ile ilgili olarak oylama yapıldı ve katılımcıların tamamına yakını paranın toplanması yönünde görüş beyan ettiler. 15 Mart 2016 tarihine kadar vatandaşların dönüm başına 20 TL olacak şekilde paralarını T.C. Ziraat Bankası Samsat Şubesinde açılan hesaba yatırmaları istendi.

Banka Hesap Numarası: T.C. Ziraat Bankası Samsat Şubesi (0689) 76041343-5001

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 10 Şubat 2016 11:24, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri