Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLEREĞİTİM-BİR SEN SAMSAT'I ZİYARET ETTİ…   
EĞİTİM-BİR SEN SAMSAT'I ZİYARET ETTİ…

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi saha çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Eğitim çalışanlarının takdirini kazanan Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi saha çalışmalarını Samsat ilçesi ve köylerindeki okullarındaki eğitim çalışanlarını ziyaret ederek devam etti.

Samsat ilçesine bağlı Taşkuyu, Uzuntepe, Yarımbağ köylerindeki ilkokul ve ortaokulları ziyaret eden Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Ali Deniz, Şube Başkan Yardımcısı Habib Yıldırım, Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Tepe, Ahmet Şahin ve Nazif Dere’den oluşan heyet, daha sonra Samsat Merkezindeki okulları ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fethi Dere’yi makamında ziyaret etti.

Köy okullarında başarı çıtasının yükseldiğine dikkat çeken Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, bu başarının fedakar eğitim çalışanlarının alın teri olduğunu söyledi. İlçe ve köylerde çalışan öğretmenlerin ve idarecilerin zorlu koşullarda emek verdiklerini ifade eden Ali Deniz, “bu öğretmenlerimizin gayretleri ve çalışmaları, bu çalışmalar neticesinde elde ettikleri başarı her türlü takdire şayandır” dedi.

Okullardaki temaslarının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın’ı makamında ziyaret eden Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi heyeti talep ve önerilerini paylaşarak , Samsat’a katma değer katan çalışmaların devam etmesi temennisinde bulundular.

Saha çalışmalarında eğitim çalışanlarının talep ve önerilerini aldıklarını, bu talep ve önerileri toplu sözleşme görüşmelerine taşıdıklarını söyleyen Ali Deniz, eğitimde ciddi ve radikal değişimlere ihtiyaç olduğunu belirterek özellikle her türlü imkandan mahrum bölgelerde çalışan eğitimcilerin sorunlarını önemsediklerini ve bu sorunların halli için her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi. 3. Toplu sözleşme görüşmelerinde lojman ihtiyacı, kreş yardımı, yol yardımı ve çalışma şartlarının zorluğu dolayısıyla yıpranma payı, tazminat ve benzeri birçok talebi masaya taşıdıklarını vurgulayan Ali Deniz Eğitim Bir Sen olarak bu taleplerinin kazanıma dönüştürülmesi için çaba harcadıklarını söyleyerek gücü kazanıma dönüştüren, hizmet üreten sendikacılık anlayışını yerleştireceklerini söyledi. Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin en büyük emek örgütü olan Memur-Sen bir milyona, Eğitim-Bir-Sen 400 bine doğru yol alıyor. Ağustos ayında rekorlar kırarak, örgütlü gücümüzle tarih yazarak, toplu sözleşmenin kapsamını artırarak imza attığımız, imza attırdığımız 3. Dönem Toplu Sözleşme 1 Ocak’ta yürürlüğe girdi. 2016 yılının ilk altı ayı için öngörülen yüzde 6 oranındaki maaş zammı, 2015 yılının son enflasyon farkı olan yüzde 0,91 ile birlikte 15 Ocak’ta yüzde 6,91 olarak uygulanacak. 2005’ten sonra göreve başlayan kamu görevlilerine bir derece verilecek. Toplamda 213 kazanımımız olan toplu sözleşme, kamu görevlilerini memnun ederken, bazı sendikaları kaybetme ve kahretme mahallerinde meskun kıldı. Biri, yalanlarıyla toplu sözleşmeyi karalamanın; biri de kamu görevlileri rahatlıkla Cuma namazına gidecek diye kendini paralamanın derdindeler. Memur-Sen olarak, kamu görevlilerine kazanım üretmenin, yeni haklar kazandırmanın tek yolunun, yönteminin toplu sözleşme olmadığını söyledik. Bunun da gereklerini bugüne kadar yerine getirdik. Sorunları, çözüm önerilerini, beklentilerimizi ve tekliflerimizi ifade ediyoruz. Biz kazanmak ve kazandırmak istiyoruz. Bunun için de sürekli sahadayız”

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 12 Ocak 2016 06:34, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri