Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA SULAMA POMPAJ İSTASYONU YENİDEN DEVREYE GİRECEK…   
SAMSAT'TA SULAMA POMPAJ İSTASYONU YENİDEN DEVREYE GİRECEK…

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 2016 yılında sulama pompaj istasyonunun yeniden devreye girerek sulu tarım yapılması için çalışmalara başlandı.

 

DSİ tarafından Çamgazi Barajından yaptırılan, güneş paneli kurulması çalışmalarında sona ulaşılması üzerine Samsat ilçesindeki sulama pompaj istasyonunun devreye konulması, gerekli bakım ve onarımların yapılması ve eksiklerin tamamlanması için çalışmalara başlandı.

 

Kahramanmaraş DSİ 20. Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Kaya, Adıyaman 203. Şube Müdürü Hakan Kaya ve pompaj istasyonunda yürütülecek her çalışma ile ilgili teknik elemanlarından oluşan bir heyet Samsat ilçesindeki pompaj istasyonunda incelemelerde bulundular.

 

İncelemeler sırasında hazır bulunan ve heyete bilgiler sunan Samsat Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat, uzun süre kullanılmayan ve korumasız kalan sulama pompaj istasyonu ve kanallarda ağır tahribatlar oluştuğunu, bunların giderilmesi için DSİ yetkililerinin yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade etti.

 

Fırat, "Güneş panelinden elektrik üretme çalışmasında sona gelindi. Bunun için DSİ tarafından sulama pompaj istasyonu ve kanallarımızdaki hasarlar ve eksikliklerin tespiti için teknik heyet çalışmalarına başladı. Aralık ayı içerisinde ihale sürecinin başlaması ve yaz mevsimine doğru kanallara su verilmesi için yoğun bir çaba sarf ediliyor. Sulama Birliği ve Samsat halkı olarak beklentimiz Akedeş'a borcumuzun bitmesini müteakip bu panellerin Birliğimize devredilmesidir. Bunun için yetkililerimizden gerekli yardımın yapılmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

DSİ 203. Şube Müdürü Hakan Kaya ise yaptığı açıklamada, pompaj istasyonu ve kanallarda oldukça fazla hasar oluştuğunu, teknik heyetin çalışmalarının tamamlaması ile birlikte ihale sürecinin başlayacağını kaydetti.

 

Kahramanmaraş DSİ 20. Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Kaya ise Samsat ilçesinde yeniden sulu tarım yapılabilmesi için bütün herkesin elinden geleni yaptığını belirterek, bakım, onarım ve tamamlama çalışmalarının bir an önce yapılması için teknik heyetin azami çaba sarf ettiğini belirtti.

 

Kaya, "Devletimiz Samsat ilçemize sulama pompaj istasyonu yapmış, gerekli hizmeti halkımıza sunmuştur. Ancak çeşitli nedenlerle bir süre sulama yapılamayınca pompaj istasyonumuz ve kanallarda tahribatlar oluşmuştur. Bunların ivedilikle giderilerek yeniden sulu tarım yapılması için İdaremiz yoğun bir çalışma içerisindedir. Teknik heyetimiz incelemelerini tamamladıktan sonra ihale sürecimiz başlayacak. Çalışmalar ilçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 08 Aralık 2015 07:42, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri