Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT KAYMAKAMI MAHMUT KAŞIKÇI "TARIMDA AVRUPA STANDARTLARINI YAKALAMAMIZ LAZIM"   
SAMSAT KAYMAKAMI MAHMUT KAŞIKÇI "TARIMDA AVRUPA STANDARTLARINI YAKALAMAMIZ LAZIM"

             Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı tarım üretiminde Avrupa standartlarını yakalanması gerektiğini söyledi.

            Bu konuda çiftçilerin iyi bir eğitimden geçirilmesi amacıyla Cumhuriyet Konferans Salonunda bir eğitim toplantısı yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlilerinden; Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abuzer Yücel, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Erol Ak, Bağ Yetiştiriciliği ve Islahı Uzmanı Doç. Dr. Sadettin Gürsöz ve Meyvecilik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali İkinci katıldılar.

             Toplantıya Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Ziraat Odası Başkanı Hidayet Daş, İlçe Tarım Müdürlüğü personeli, Yazı İşleri Müdürü Ramazan Aksoy, TEMA Vakfı Samsat Temsilcisi Fahrettin Çelik, köy ve mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı.

             Açılış konuşması yapan Kaymakam Mahmut Kaşıkçı “Modern meyvecilik konusunda yeterli teknik bilgiye sahip değiliz. Alışıla gelmiş teknikler kullanılmakta ve dolayısıyla Avrupa ülkelerinde bire 10 ürün elde ediliyorsa, bizde bire 3-4 elde edilebiliyor. Tütüne alternatif  olabilecek ürün tespiti arayışı içerisindeyiz ve üreteceğimiz ürün her ne olursa olsun modern teknikleri kullanmak istiyoruz.” dedi.

              Kaymakam Kaşıkçı, deneme yanılma yolunun çok zaman alacağını ve yüklü masraflar getireceğini, iklim ve toprak yapısı itibariyle hangi ürünlerin yöremize uygun olacağının tespit edilerek bilimsel yol haritası çizeceklerini sözlerine ekledi.

              Konuşmacılar ise ağırlıklı olarak katılımcıların karşılaştıkları sorunlarla ilgili soruları cevaplandırdılar. İklim ve toprak yapısı ile birlikte pazarın da önemli olduğuna vurgu yapıldı.

             Toplantı sonrası Kaymakamlıkça oluşturulan örnek bodur elma, nar, zeytin ve çilek bahçeleri gezilerek bilgiler verildi.




Gönderen Editör, Cuma, 11 May 2007 12:02, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri