Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERMİNİK ÖĞRENCİLERE TEŞVİK AMAÇLI HEDİYELER DAĞITILDI   
MİNİK ÖĞRENCİLERE TEŞVİK AMAÇLI HEDİYELER DAĞITILDI

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 4-6 yaş grubu arasındaki çocuklara yönelik olarak açılan Kur'an Kursu'ndaki öğrencilere teşvik amaçlı olarak çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

Samsat Eğitim Kültür Derneği tarafından hazırlanan ve Samsat İlçe Müftülüğü iş birliği ile yürütülen proje kapsamındaki Kur'an Kursu öğrencilerine Samsat Belediyesi tarafından alınan hediyeler, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ve Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat tarafından dağıtıldı.

 

Daha önce SODES tarafından desteklenen "İlk Adım Projesi" devamı olarak açılan Kur'an Kursu'na 24 öğrencinin devam ettiği, bu öğrencilere hadis ezberleme ve İslam Ahlakı, Kuran-ı Kerim öğretimi, temel dini bilgiler, çocukların sosyal gelişiminde etkili olan değerler eğitimi ve sosyal etkinliklerin yer aldığı bildirildi.

 

Konu ile ilgili olarak Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, çocukların küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okuma, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslüman’ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenmelerinin çok önemli olduğunu vurgu yaparak, Belediye olarak bu tür faaliyetleri desteklediklerini ifade etti.

 

Başkan Fırat, "Samsat ilçemizde, Türkiye'de ilk kez dört yaşındaki çocuklara kurs verilmektedir. Bu çocuklarımız temel yaşamsal beceriler alırken, aynı zamanda din ve ahlak eğitimleri de almaktadırlar. Bu tür faaliyetleri desteklemek ve çoğaltmak zorundayız" şeklinde konuştu.

 

Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ise yaptığı açıklamada, çocukların sosyal ve fiziksel gelişiminde etkili olan sosyal etkinliklerin çok önemli olduğunu belirterek, bunun çocuk yaşlarda verilmesinin önemine işaret etti.

 

Kaymakam Atak, "Okul öncesi eğitim ile özgüveni gelişmiş, saygılı, hayata sevgiyle bakan,  paylaşmasını bilen bireyler yetiştirilmektedir. Bu tür kurslarda çocuklara hayatta gerekli olan çeşitli beceriler kazandırılmaktadır. Okul çağına gelen çocuk, eğer okul öncesi eğitim almış ise başarı daha kolay yakalanmaktadır. Milli ve manevi değerlere saygılı bireylerin yetiştirilmesi amacıyla açılan bu tür kurslarda eğitim alan çocuklar yarınlarımızın güvenceleridir" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 16 Ekim 2015 05:59, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri