Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA TÜTÜN ALIMI YAPILIYOR   
SAMSAT'TA TÜTÜN ALIMI YAPILIYOR

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde üreticiler tarafından özel sektöre satılmak üzere ekimi yapılan tütün alımları yapılıyor.

 

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Alliance One Tütün A.Ş. ile Öz-Ege Tütün Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yönlendirmesi ile İzmir ve Virginia cinsi, yaklaşık 11 bin dönümlük arazide bin ton tütün ekildiği bildirildi.

 

Karton kutular içerisindeki eksperlerin beğenisine sunulan tütünlerde baş fiyat olarak bilinen tavan fiyatın 10 TL olduğu ancak bu fiyattan alımların yapılmadığını belirten çiftçiler, bu fiyatların çok altında değer biçildiğini, üretilen tütüne esas değerin verilmediğini ifade ettiler.

 

Tütün alımlarını yerinde inceleyen Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, firma yetkilileri ve eksperlerden bilgi alarak, bütün tütünlerin aynı değerde olamayacağı düşüncesini anlayışla karşıladıklarını ancak, bir yıl boyunca bin bir fedakarlıklarla üretim yapan vatandaşların da mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.

 

Kaymakam Atak, "Eksperlerin titiz davrandıklarını, bazı kriterlere göre fiyatlandırma yaptıklarını biliyoruz. Teknik olan bu kriterler doğrultusunda işlerini yapıyorlar. Ancak, tütün üretimi çok meşakkatli bir iş. Bütün aile bireylerini rahatsız eden, etkiyen bir iş kolu. Fiyatlandırma yapılırken bütün bunların da göz önünde bulundurulması gerekir. Her şeye rağmen ilçemize önemli bir gelir kaynağı olan tütün üretiminin arttırılarak devam etmesini istiyoruz. Alımların üreticilerimize ve firmalarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.




Gönderen Editör, Salı, 13 Ekim 2015 06:34, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri