Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA PAMUK HASADI BAŞLADI…   
SAMSAT'TA PAMUK HASADI BAŞLADI…

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde ekilen pamuk ekilişlerinde hasat dönemi başladı.

 

Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Kandemir ile birlikte, tarlalarda pamuk toplayan işçileri ziyaret ederek, kendileri ile bir süre görüşerek, pamuk toplama çalışmalarını yerinde incelediler.

 

Samsat ilçesi genelinde 6 bin dönümlük arazide pamuk ekildiğini belirten Kaymakam Atak, dönüme ortalama 500 ile 600 kg. pamuk verimi gerçekleşmekte olduğunu ifade etti.

 

Pamuk ekicilerinden bilgiler alan Kaymakam Atak, çiftçilerin kendi imkanları ile sulama yaptıkları, bu şekildeki sulamanın elektrik maliyetleri ve sulama sistemi kurulması bakımından pahalı olduğunu, Samsat Pompaj İstasyonunun bir an önce devreye girerek daha makul giderlerle sulu tarım yapılmasının yararlı olacağını kaydetti.

 

Kaymakam Atak, "Samsat ilçemizin üç tarafı tatlı sular ile çevrilidir. Devletimiz ilçemize sulama pompaj istasyonu ve sulama kanalları yapmıştır. Ancak, bazı aksaklıklardan dolayı kanallara su verilememekte, çiftçilerimiz kendi imkanları ile sulu tarım yapmaktadırlar. Bu yıl pamuk fiyatlarının yaklaşık 2 liraya kadar yükseleceği, ürünlerin bereketli olduğu ve Devletin doğrudan gelir desteği ile çiftçinin yüzünün güldüğünü gördük. Pamuk toplayan işçi kardeşlerimizi tarlalarda ziyaret ederek, onların sıkıntılarını dinledik. Pamuk hasadının ülkemiz ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 01 Ekim 2015 12:30, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri