Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA ÖRNEK BİR OKUL   
SAMSAT'TA ÖRNEK BİR OKUL

 Samsat ilçesi Yarımbağ köyüne bağlı İnceali Mezrası ilköğretim okulu manzarası ve eğitimiyle göz dolduruyor.

 

İlçe merkezine yakın olan bu mezrada okul göze hitap ederek adeta insanlara yaşama sevinci veriyor. Rengarenk çiçekler arasındaki okulda eğitim kalitesi de yüksek. Yıl içi ve yıl sonlarında yapılan sınav ve bilgi kültür yarışmalarında sürekli favori okul durumunda.

 

Okulda 8 kız, 6 erkek olmak üzere toplam 14 öğrenci eğitim görmektedir. Kız öğrencilerin erkek öğrencilerden fazla olması da dikkat çekici bir durum. Daha önceki yıllarda bu okulda görev yapan Osman Başısarı ve halen görev yapmakta olan Halise Göçen’ in gayretli ve başarılı çalışmaları sonucu eğitim kalitesinde önemli ölçüde başarı sağlanmış ve köyde eğitime ilgi artmıştır.

 

Konuyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Samsat İlçe Milli eğitim Müdürü Osman Aktaş bu okulun birleştirilmiş sınıflar arası bilgi kültür yarışmasında ilçe birincisi olduğunu ve beşinci sınıftan mezun olan öğrencilerinin genelinin Anadolu Fen Liseleri sınavlarında başarılı oldukların belirtti.

 

Aktaş açıklamasında “İnceali ilköğretim okulunda oturmuş bir sistem var. Öğrenciler dışarıda giydikleri ayakkabılarla sınıflara girmiyorlar. Ağaç ve çiçeklere karşı bir sevgi oluşmuş. Genel görünümü bakımından gerçekten örnek teşkil edecek bir okulumuz. Hikayelerdeki güzel bir köy okulunu hatırlatıyor. Eğitim kalitesi de yüksek. Yıl sonu yarışmalarda ve sınavlarda başarılı bir performans sergilemektedirler.” dedi.

 

Aktaş, “Bu başarı elbette ti, tesadüfen oluşmamıştır. Daha önceki yıllarda görev yapan ve halen çalışan öğretmen arkadaşlarımın özverili çalışmaları sonucunda başarı yakalanmıştır. Veliler ise okulu, öğretmeni sahiplenmekte, desteklerini esirgememektedirler. Bu da başarıyı etkileyen başka bir etkendir. Bu anlamda öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 11 May 2007 07:49, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri