Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT HABER OLARAK 27. YEREL MEDYA BULUŞMASINA KATILDIK.   
SAMSAT HABER OLARAK 27. YEREL MEDYA BULUŞMASINA KATILDIK.

“Suriye ve İnsani Diplomasi-II” temasıyla Ankara’da düzenlenen, 27. Yerel Medya buluşmasına Samsat Haber adına Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik katıldı.

 

Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin illerinden 15 gazetecinin davet edildiği toplantılara Adıyaman'dan Zeynel Abidin Kıymaz, Naif Karabatak, Fahrettin Çelik ve Mustafa Aloğlu davet edildiler.

27. Yerel Medya Buluşması 2 Temmuz 2015 tarihinde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde (BYEGM) Genel Müdür Dr. Cemalettin Haşimi ve Adıyaman, Mardin, Şanlıurfa illerinden gelen 15 yerel medya mensubunun katılımlarıyla başladı. “Suriye ve İnsani Diplomasi-II” temasıyla düzenlenen program çerçevesinde davetli medya mensuplarına hitap eden Cemalettin Haşimi, yerel medyanın fikir ve önerilerinin önemli olduğunu, bu amaçla yerel medya buluşmalarının düzenlendiğini söyledi. Yerel medyanın “Suriye ve İnsani Diplomasi” açısından önemine vurgu yapan Haşimi, özellikle halkın doğru bilgilendirilmesi noktasında yerel medyanın büyük bir rol üstlendiğini ifade etti.

Buradaki soru cevap bölümünde söz alan Gazeteci Yazar Fahrettin Çelik, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' düşüncesine sahip bir dinin ve kültürün mensupları olarak yanı başımızda yanan bir ateşe müdahil olmamamızın mümkün olamayacağını ifade etti.

Devamında ise Çelik, Türkiye'nin Suriye konusunda yürüttüğü faaliyetler ve üstlendiği rolün masumane bir misafirperverlik veya kültür empozesi mi, yoksa bölgede haritaların değişimine varabilecek bir faaliyetler bütününün önemli bir aktörü mü olduğunu kestiremediklerini kaydetti.

Son zamanlarda Suriye ile ilgili haberlerde Esed isminin az geçtiği, Suriye'nin iç kesimlerinde değil de, sadece sınır şeridimizde olayların cereyan etmesinin düşündürücü olduğunu belirten Çelik, her ne olursa olsun kadın, çocuk ve yaşlılara insani yardımın devam etmesi gerektiğini, böylesi hassas bir konunun iç politikaya alet edilmeden milli bir bakışla faaliyetlerin sürdürülmesini kaydetti.

Basın Yayın ve Enformasyon Şanlıurfa İl Müdürü Şerafettin Akın ile birlikte Adıyaman, Mardin ve Şanlıurfa'dan gelen gazeteci heyeti; Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Merkez Binasında gerçekleştirilen programın ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ziyaret etti. Heyete, AFAD'da kurumun kamp içi ve kamp dışındaki Suriyelilere yönelik faaliyetleri hakkında sunum yapıldı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne geçen gazeteci heyetimiz, Uluslararası Koruma Daire Başkanı Mehtap İyice'den göç hareketleri ve Suriyeli misafirler konusunda bilgi alarak görüş alışverişinde bulundu.

27. Yerel Medya Buluşması programı, heyetin Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’na yaptığı (SETA) ziyaret ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 06 Temmuz 2015 10:11, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri