Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI ÖĞRENCİLERE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TARAMASI YAPILDI..   
SAMSATLI ÖĞRENCİLERE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TARAMASI YAPILDI..

Adıyaman'ın Samsat ilçe merkezi ve bağlı köylerde bulunan ilkokul ve anaokulu öğrencilerine ağız diş sağlığı taraması yapılarak Sağlık Bakanlığından gönderilen 700 adet diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

 

"Sağlıklı yaşa ve sağlıklı büyü" teması  işlenerek yapılan taramaya Diş Hekimi Mukadder Yıldırım ve Samsat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şuayb Erdil katıldılar.

 

Tarama sırasında Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Sorumlu hemşireleri Nergiz Çelik ve Selma Demirci öğrencilere diş fırçalama teknikleri hakkında uygulamalı eğitim verdiler.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Dr. Şuayb Erdil, "Ağız, sindirim sisteminin başlangıcıdır. Bütün besinler ağız yoluyla alınır. Alınan besinler ağızda bulunan dişler yardımıyla sindirime hazırlanır. Bu nedenle dış ortamla ilişkili olan ağız ve dişlerimizin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Aynı şekilde dişlerin sağlığı için düzenli olarak dişler, fırçalanarak temizlenmelidir. Besin artıklarını diş aralarında kalarak çürümeye neden olması önemlidir. Ağız kokularının ve bir çok rahatsızlığın diş çürüklerinden kaynaklandığı unutulmayarak, temizliğe önem verilmelidir. Ağız ve dişlerin sağlıklı olması hoş bir görünüm vererek kişinin konuşma, gülme gibi durumlarda rahat hareket etmesine yardımcı olur. Sağlıklı bir nesil için sağlıklı dişlerin bulunması kaçınılmazdır ve küçük yaşta diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması gerekir. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz ağız ve diş sağlığı taraması ve bu kapsamda öğrencilerimize dağıttığımız diş macunu ve fırçaları konunun önemini pekiştirecektir" dedi.

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 03 Haziran 2015 10:03, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri