Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERMİNİKLER HATİM DUASI YAPTI…   
MİNİKLER HATİM DUASI YAPTI…

          Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 4-6 yaş arası açılan kuran kursundan mezun olan öğrenciler için mezuniyet programı tertiplendi.

 

          Türkiye'de ilk kez 4-6 yaş gurubu çocuklara yönelik olarak açılan Kuran Kursu'ndan 3 öğrenci Kuran'ı hatmederken diğer 17 öğrenci Kuran'ı Kerim okumasını öğrendikleri bildirildi.

 

          Samsat İlçe Müftülüğü ve Samsat Eğitim Kültür Derneği'nin birlikte açtıkları kurs sonunda Kuran'ı hatmeden öğrencilerin yaptıkları mezuniyet ve hatim duası programına Samsat Kaymakam Kürşad Atak, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Samsat İlçe Müftüsü Osman Gülbe, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

 

          Programın açılış konuşmasını yapan Samsat Eğitim Kültür Derneği Başkanı Bekir Aydın, 4-6 arası yaşındaki öğrencilere yönelik olarak açılan kursun Türkiye'de ilk olduğunu, çocuklara Kuran ve temel dini bilgilerin yanında çeşitli ahlak, yaşam ve davranış kurullarının öğretildiğini belirtti.

 

          Samsat İlçe Müftüsü Osman Gülbe ise yaptığı konuşmasında, çocuklara küçük yaşta verilen bilgilerin kalıcı olduğunu, Rabia Kuran Kursu'nda verilen temel bilgilerin çok yararlar sağlayacağını ifade etti.

 

          Yapılan konuşmalardan sonra 5 yaşındaki Muhammed Emin Akgün'ün Kuran tilaveti ile program başladı. Daha sonra çeşitli hadis, ayet ve ilahiler söylendi.

 

          Kuran'ı Kerim'i bitiren üç öğrencinin hatim dualarını yapmalarından sonra, öğrencilere madalya, annelerine plaket ve hatim yapan öğrencilere ise ayrıca hediyeler verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 15 May 2015 11:15, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri