Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI   
SAMSAT'TA ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

             Bütün yurtta olduğu gibi Samsat ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı.

            Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören Kaymakam Mahmut Kaşıkçı’nın makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. Daha sonra Kaymakam Kaşıkçı makamını çocuk Kaymakam’a devretti. Bu sırada İlçe Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuklarında oturan çocuk yöneticiler arasında yoğun telefon trafiği yaşandı.

            Tören alanındaki grupların yerlerini almasının ardından İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Merkez İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Murat Göçen yaptı. Daha sonra merkez okulları ayrı ayrı hazırladıkları etkinliklerini sundular.              Merkez İlköğretim Okulu gösteri grubu hazırlamış oldukları gösterilerini sundular. Ana sınıfı ront gösterisi, Dans grubu dans gösterisi sunurak koro ve solo şarkılar söylediler ve öğrenciler şiirler okudular.

            Zeynel Aslan İlköğretim Okulu 6/A sınıfı öğrencisi Şeyma Erbay “Egemenlik Ulusundur” isimli şiirini coşkulu bir şekilde okudu ve bol alkış aldı. Zeynel Aslan İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri gösterilerini sundular. Okul gösteri grubu ise müzikli gösteri, Kafkas oyunları ve step gösterisini ustalıkla sergilediler.

            Örentaş İlköğretim Okulunda ilk olarak okuma yazmaya geçen birinci sınıf öğrencisi Dilan Tutal “23 Nisan” isimli şiiri okudu ve gösteri gruplarının gösterileri izlendi.

            80. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri ise şiirler okuyarak, gösteri gruplarınca dans ve jimnastik gösterisi sundular. Jimnastik gösterisi sunan öğrencilerin izleyicilerden bol alkış aldığı gözlendi. 

            Programın son bölümünde Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan etkinlikler sahnelendi. Karate kursu ve Folklar ekibi gösterilerini sunarak resmi geçit töreni ile program son buldu.




Gönderen Editör, Pazartesi, 23 Nisan 2007 12:36, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri