Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ KUTLU DOĞUMU COŞTUYLA KUTLADI   
SAMSATLI İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ KUTLU DOĞUMU COŞTUYLA KUTLADI

          Adıyaman'ın Samsat ilçesinde İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulunun birlikte hazırlayıp sundukları Kutlu Doğum Programı coşkuyla izlendi.

 

          Samsat Kaymakamlığı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler ilahiler seslendirerek Arapça ve Türkçe şiirler okudular. Peygamber Efendimizi konu alan "Ubeyd" isimli tiyatro başardı ile sahnelendi.

 

          Program sonrasında Samsat Müftüsü Osman Gülbe, Kutlu Doğum ile ilgili bir konferans verdi. 2015 yılı Kutlu Doğum etkinliklerinin ana temasının “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku” olarak tespit edildiğini hatırlatan Müftü Gülbe, etnik, dini ve siyasi farklılıkların kullanılarak ayrıştırıcı bir ruh haline dönüştürülmesinin, insanlığı geri dönüşü olmayan bir kaosa sürükleyeceğini, dinimizin birlikte yaşamayı ve bir birimize tahammül göstermeyi tavsiye ettiğini belirtti.

 

          Gülbe, "Birlikte yaşama hukukunun öncüsü olan Hz. Peygamber (ra)’in evrensel mesajını bütün dünyaya duyurmak, ötekileştirici bir tutum ve davranışları bir kenara itmek ve aramıza sokulan, fitne, fesat, nefret ve şiddetin dinimizde yeri olmadığını dünyaya öğretmeliyiz. Biz böyle bir dinin mensuplarıyız. Hayatımızla, yaşantımızla bunu bütün dünyaya göstermeliyiz." dedi.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 21 Nisan 2015 06:00, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri