Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA KADIN VE AİLE KONULU KONFERANS VERİLDİ…   
SAMSAT'TA KADIN VE AİLE KONULU KONFERANS VERİLDİ…

         Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle "İslam'da Kadın ve Aile" konulu bir konferans düzenlendi.

 

          Samsat İlçe Müftülüğü'nün Kaymakamlık Kültür Merkezi'nde düzenlediği konferansa ilçe merkezi ve köylerden çok sayıda bayan katıldı.

 

          Samsat İlçe Müftüsü Osman Gülbe tarafından verilen  konferans, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

          Müftü Gülbe yaptığı konuşmasında, insanlar arasında erkek olarak yaratılmanın bir ayrıcalık olduğu düşünüldüğü, oysaki Allah katında durumun böyle olmadığı, yaratılışta eşit olan kadın ve erkek arasındaki üstünlüğün yaratılış itibariyle değil, Allah’tan sakınma ile ilgili olduğunu belirtti.

 

          Gülbe, "İslam dininin gelmesiyle birlikte bütün insanların malları, canları, ırzları dokunulmaz kabul edilmiş, bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmekle eş tutularak insan hayatının önemine işaret edilmiştir. İslam diniyle beraber kız çocuklarının horlanması ortadan kalkmış, onları diri diri toprağa gömen zihniyet artık değiştirilmiştir. Ayrıca İslam dini kadınlar için annelik vasfı yüklemek suretiyle onlara itibar vermiş, Cenneti annelerin ayaklarının altına yani onların razı olmalarına bağlamıştır. Hayatımızın en önemli zaman dilimi içerisinde olan, dünyamızı ve ahiret hayatımızı saadet bahçesi haline getirebilme imkânımız vardır. Aile hayatımızı mutlu bir birliktelik haline dönüştürebilme mümkündür" dedi.

 

          Program sinevizyon gösterisi ve ilahi dinletisi ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 05 Mart 2015 13:41, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri