Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERAVRASYA ŞAİRLERİ ANTOLOJİSİ'NE ADIYAMAN'DAN BEŞ ŞAİR KATILDI...   
AVRASYA ŞAİRLERİ ANTOLOJİSİ'NE ADIYAMAN'DAN BEŞ ŞAİR KATILDI...

          18 ülkeden 560 şairin katıldığı, 1700 sayfalık ve iki cilt olarak yayınlanan, Guinness Rekorlar Kitabı'na da aday olan Uluslararası Avrasya Şairler Antolojisi'nin tamamlandığı bildirildi.

 

          Savaş Ünal'ın Genel Yayın Yönetmenliğini, Gonca Aydemir Ünal'ın baş editör olarak görev aldığı antolojinin, dünyanın en büyük antolojisi olduğu ve bu eserin 3. cildinin de hazırlanmakta olduğu belirtildi.

  

          Şiir makinesi olarak adlandırılan, şarkı söz yazarı, bestekar, şair Ali Tekirtüre, Vural Şahin, Aşkın Tuna gibi çok değerli üstatların seçici kurulda görev aldıkları eserin galasının 7-8 Mart 2015 tarihlerinde Antalya'da yapılacağı belirtildi.

 

          Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Ülkemizin yaşayan en büyük şairlerimizden Ali Tekintüre, Gazeteci-Yazar-Şair Fahrettin Çelik, Şair Fatma Özger Bilgiç ve Şair Emine Alagöz olmak üzere Adıyamanlı beş şairin eserde yer aldığı ifade edildi.

 

          Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik, Adıyaman isminin böylesi devasa bir projede yer almasının sevindirici olduğunu, katılım sağlayan diğer şairlere teşekkür etti.

  

          Çelik, "Dünyanın en büyük antolojisi olduğu belirtilen ve Guinness Rekorlar Kitabı'na müracaat edilen bu eserde beş Adıyamanlı şairin yer alması bizlere mutluluk veriyor. Büyük medeniyetlere beşiklik eden Adıyaman'da edebiyatın öne çıkması, kültür ve sanatla anılması gayet doğaldır. Böyle bir çalışmada olmaktan dolayı mutluyuz. Büyük üstatlarla birlik aynı kitapta yer almaktan gurur duyuyoruz. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 02 Mart 2015 14:51, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri