Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA TÜTÜN ALIMLARI BAŞLADI   
SAMSAT'TA TÜTÜN ALIMLARI BAŞLADI

             Samsat ilçesinde 2007 yılı tütün alımlarına kurban kesilerek başlandı.

 

             Tütün alımlarının Kahta ilçesinde yapılmasının vatandaşlara ek bir masraf getireceği düşüncesiyle TEKEL Müdürlüğü nezdinde yapılan girişimler neticesinde Samsat ilçesinde alımların yapılmasına karar verildiğini belirtti.

 

            Tütün alım törene, Samsat Belediye Başkan Vekili Mehmet Bilgin, Adıyaman İl Tarım Müdürü Cafer Kınanç, İlçe Tarım Müdürü Suphi Daş, Ziraat Odası Başkanı Hidayet Daş, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

            Yapılan açıklamada Samsat ilçesinde 1.494 ekicinin olduğu, bütün bu çiftçilerin ürünlerini Kahta ilçesine taşınması ve paralarını alma gibi işlemleri için birkaç sefer bu ilçeye gitme zorunluluğunda kalacakları belirtildi. Bulunulan girişimler sonucu alımların Samsat ilçesinde yapılması ve aynı gün kamyonlarla Kahta ilçesine taşınması ve paralarının da yine Samsat ilçesinde alınması yönünde karar verildiği ifade edildi. Bu yıl belirlenen fiyatın geçen yıl ile aynı olduğu ve fiyatın 4.65 ile 1.84 arasında değişeceği belirtildi.

 

            Tütün Eksperleri Yavuz Bolat ve Ceyhun Zengin ilk alımı yaparak ekiciye hayırlı olsun dileğinde bulundular. Eksperler ilk alımın  4 YTL üzerinden verildiğini ancak kesin sonucun teknik hesaplamalardan sonra açıklanacağını belirttiler.

 

            İl Tarım Müdürü Cafer Kınanç ekicilerle bir süre sohbet ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.




Gönderen Editör, Çarşamba, 18 Nisan 2007 13:44, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri