Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA İSLAM'DA İNSAN SEVGİSİ KONULU KONFERANS   
SAMSAT'TA İSLAM'DA İNSAN SEVGİSİ KONULU KONFERANS

 Samsat ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı Samsat Şubesince tertiplenen “İslam’da İnsan Sevgisi” konulu konferans verildi.

 

 

Cumhuriyet Konferans Salonunda verilen konferansa kamu kurum ve kuruluş çalışanları çok sayıda bay ve bayan izleyicinin yanı sıra konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Saffet Sancaklı ve Doç. Dr. Abdullah Çolak katıldılar. Konuşmacılar İslam’da insan sevgisinin boyutları ve insana verilen değer detaylıca anlatıldı.

 

 

Program saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Çiçek Köyü İmam-Hatibi Ahmet Bozan’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Samsat Müftüsü Abdülrakip Arslan yaptı. Arslan konuşmasında Peygamber efendimiz öncesinde güçlü insanların güçsüzleri ezdiğini, kız çocuklarının diri diri kumlara gömüldüğünü ve İslam dini ile birlikte bu zulümlerin son bulduğunu belertti. Kutlu doğum haftasının kutlanmasının toplum üzerindeki etkilerini açıklayan Arslan “Müminler arasında birlik ve beraberlik bir tek vücudun organları gibidir. Müminin üç günden fazla küs kalması helal değildir” şeklinde ayet ve hadislerle insanlar arasında sevginin yeri hakkında bilgiler verdi.

 

Samsat Müftüsü Aslan “Peygamber ahlakı ile ahlaklanmak ve milli ve manevi duyguların pekişmesini sağlamak için Peygamber efendimizin hayatını gençlerimize iyi anlatmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Doç. Dr. Saffet sancaklı verdiği konferansta İslam’da İnsan Sevgisi konusunu işlerken, Doç. Dr. Abdullah Çolak İslam’da Aile Sevgisi konusunu işlediler.

 

Gaffari Gündüz “Sen Yoktun” adlı şiiri okudu. Merkez İlköğretim Okulu Öğrencileri İlahi Grubu tarafından ilahiler okundular. Merkez Ulu Cami İmam-Hatibi Muhammed Aktaş tarafından Naat-ı Şerif okundu ve Hatice Tor “Gelseydin” isimli şiiri okudu.

 

Daha sonra kutlu doğum haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi ve bütün katılımcılara kitaplar hediye edildi.




Gönderen Editör, Çarşamba, 18 Nisan 2007 13:24, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri