Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA FERİBOT PROJESİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI   
SAMSAT'TA FERİBOT PROJESİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

          Adıyaman'ın Samsat ilçesi ile Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi arasında ulaşımı sağlayacak feribot projesi için hazırlıklara başlandığı bildirildi.

 

          Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın "İç Turizm Geliştirme Projesi" kapsamında Atatürk Baraj Gölünde faaliyet gösterecek feribot alımı öncesinde iskele kurma çalışmaları başlatıldı.

 

          Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü teknik elemanları Samsat ilçesine gelerek iskele yapılacak yerin tespiti ve projelendirme çalışmaları başlattılar.

 

          Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ile birlikte fizibilite çalışmalarına katılarak teknik elemanlardan bilgi aldılar.

 

          Burada bir açıklama yapan Kaymakam Atak, feribot alımı ile birlikte Samsat ilçesinin ticari ve turizm potansiyelinin artacağını, Samsat ilçesinin çıkmaz sokak olmaktan kurtulacağını ifade etti.

 

          Kaymakam Atak, "Samsat ilçesine bir feribot kazandırılması çalışmaları başlatılmış olup, bu çalışmanın birinci kısmı olan iskele yapılması için projelendirme çalışmasına başlanmıştır. Samsat ile Bozova arasında deniz taşımacılığın yapılması ile 110 kilometrelik bir yol kısalması olacaktır. Bu ekonomik ve tasarruf anlamında önemli sayılmakla birlikte, ilçemiz sınırlarında bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabri ile Peygamberler Şehri olarak nitelendirilen Şanlıurfa arasında, inanç turizminin canlanacağını düşünüyoruz." dedi.

 

          Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise yaptığı açıklamada, Feribotun ticari veya turistik amaçlı olarak kullanılabileceğini belirterek, 100 yolcu ile birlikte 30 araç alabilecek bir feribotun planlandığını belirtti.

 

          Fırat konuşmasında, "Bölge halkına böyle bir hizmeti getirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu feribotlar baraj nedeni ile ulaşımı durma noktasına gelen Şanlıurfa ile yeniden canlanacaktır. Sahabe kabri ile İbrahim ve Eyyub Peygamber makamlarını bir birine daha da yakınlaştıracaktır. Atatürk Baraj Gölünden en çok zarar gören Samsat ilçemiz hak ettiği bir yatırımını daha almış olacaktır. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 06 Ocak 2015 14:17, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri