Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'A ÖRNEK BİR KÜTÜPHANE AÇILACAK…   
SAMSAT'A ÖRNEK BİR KÜTÜPHANE AÇILACAK…

          Adıyaman'ın Samsat ilçesinde örnek olabilecek bir kütüphanenin hizmete sunulması için çalışmalar başlatıldı.

 

          Samsat ilçesinde bulunan ilçe halk kütüphanesinin kapalı bulunması ve Samsat Belediye Başkanlığının yapmış olduğu 'Haydi Öğrenciler Kütüphaneye' isimli projeyi uygulaması ile yeni bir düzenleme yapılarak, öğrencilerin ve halkın aktif olarak faydalanabildiği bir kütüphane oluşturulmasına başlandı.

 

          Eski kütüphanedeki kitap, bilgisayar ve diğer demirbaşların elden geçilerek, kayıtlarının düzenlenmesini müteakiben yeni kütüphaneye taşınacağını belirten Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, ilçeye örnek bir kütüphane kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

          Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ile birlikte eski ve yeni kütüphanede incelemelerde bulunan Kaymakam Atak, "İlçe Halk Kütüphanemizin çok güzel kitapları var. Bilgisayarları mevcut ama personelimiz bulunmadığından istifade edemiyorduk. İlçe Belediyesince de GAP'ın desteklediği bir proje uygulanmış. Her iki kütüphaneyi birleştirerek kapsamlı ve vatandaşlarımızın rahatça istifade edebileceği bir kütüphane oluşturmayı düşündük. Kaymakamlığımız öncülüğünde Samsat Belediye Başkanlığı ve İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bu anlamda çalışmalara başladılar. Yakın bir zamanda ilçemiz güzel bir kütüphaneye kavuşacaktır" dedi.

 

          Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise ilçeye güzel bir kütüphane kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, başta Kaymakam Kürşad Atak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

 

          Başkan Fırat, "Eğitim ve kültür seviyemizin yükselmesi için kitapla barışık olmamız gerekiyor. Bu nedenle GAP'ın finanse ettiği proje ile yeni bir kütüphane yaptık. Eski kütüphane ile birleştirince kapsamlı bir kütüphanemiz olacak. Emeği geçen başka ilçemiz kaymakamı ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 13 Kasım 2014 12:36, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri