Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERYAZAR VE ŞAİR KERİM BAYDAK FAHRETTİN ÇELİK VE SON KİTABI SUSKUN DİLİM'İ YAZDI...   
YAZAR VE ŞAİR KERİM BAYDAK FAHRETTİN ÇELİK VE SON KİTABI SUSKUN DİLİM'İ YAZDI...

Yazar ve şair Kerim Baydak, köşe yazısında Gazeteci Yazar Fahrettin Çelik ve yayınladığı şiir kitabı olan "Suskun Dilim" isimli eserini anlattı.

 

Daha önce çeşitli konularda yayınladığı eserleri ile tanınan ve Adıyaman'ın önemli Yazar ve Şairleri arasında yer alan Kerim Baydak'ın yazısı;

 

 

 

“SUSKUN DİLİM” Ve Fahrettin ÇELİK

 

“İnsanca Yaşama Bilinci”

 

“Samsat’ta Bir Gül – Safvan b. Muattal” derken…

 

Şimdi de Fahrettin ÇELİK kardeşimiz, 3. Kitabı olan “Suskun Dilim” adlı şiir kitabını yayınlayarak okuyucularıyla buluşturuyor.

 

Antolojilerde yer alan şiirleriyle, cemiyetlerdeki yoğun çalışmalarıyla,

 

“Samsat Haber” isimli bir haftalık gazetesiyle, “www.samsathaber.com” isimli internet sitesi ve muhtelif sitelerde yayınların şiir ve köşe yazılarıyla, yayın hayatında kendinden emin ve hızlı adımlarla ilerliyor.

 

Her geçen gün, farklı konularda yazdığı yazı ve şiirlerle, edebiyata olan tutkusunu, çıkardığı kitaplarda anlatmaya, mevcut eserlerini gün yüzüyle buluşturup, okuyucularının istifadesine sunmaktadır.

 

“Suskun Dilim” adlı şiir kitabı elime ulaştığında, okuma ve Sayın ÇELİK kardeşimin duygu ve düşüncelerinin paydaşı olma imkânı buldum. Birçok konuda yazdığı şiir ve nesirleri, okuyucularını etkileyecek görünüyor.

 

Kitap girişindeki Cemal SAFİ üstadın sunuş yazısı ve Gülten TAŞ Hanımefendinin ( Halk Şairi) Fahrettin Çelik kardeşimize ithafen yazmış olduğu 8 kıtalık haylice uzun şiiri, aslında Fahrettin ÇELİK’le ilgi olan her şeyi gözler önüne sermiş görünüyor. O yüzden, ekstra bir söylemde bulunmaya “ hiç gerek olmasa” diye düşünüyorum.

 

120 sayfadan oluşan “Suskun Dilim”  şiir kitabı iki bölümden oluşup;  birinci bölümde, hece vezninde, kafiyeli yazılan ve nesir halde olan 47 şiir ile ikinci bölümde 19 nesir düz yazı şeklinde olan şiirsel yazılar yer almaktadır.

 

Aşkın sayılamayacak kadar çok anlamı vardır. Her insanın aşka bakış açısı farklıdır. Kişiden kişiye değişen aşkın özelliğini, güzelliğini işleyen kıymetli yazar, şair, gazeteci, arkadaş, kardeş, duygudaş ve gönüldeş kardeşimiz Fahrettin Çelik’in de aşka bakış açısı doğal olarak farklı olmaktadır. Aşkı şiirlerle anlatmaksa başlı başına bir iştir Şair yaşadıklarını, düşündüklerini, hissettiklerini; tertipli, düzenli, ritmik ve ahenkli bir şekilde dışa vurmak çabasındadır. Bunu ruhiyeti halindeki birçok anını, kimi zaman sevinçli, üzüntülü, kimi zaman dokundurarak, överek, kimi zaman tavsiyelerde bulunarak, insanlara yol gösterirler.

 

İşte bu şekilde,, elinden geldiği kadar, en güzelini yapmaya çalışan Sayın ÇELİK; aslında her ne kadar “Suskun Dili”m diyerek, sustuğunu söylese de, aslında tam tersine, hiç de susmadığını, dilini en güzel şekilde kullandığını ve anlattığını, mevcut kitabından okuduğunuzda görebilirsiniz.

 

İşte kadim dost Fahrettin ÇELİK kardeşimizden, kendi tabiriyle, kendi dilinden anlattıklarını okuduğunuzda ve kitabına baktığınızda, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

 

“Şiir, benim için yaşadıklarımı, düşündüklerimi veya hissettiklerimi dışa vurma aracı olmuştur. Sevinçli veya üzüntülü bir ruh halinde, ahenkli bir yazı yazmanın adı olmuştur benim için şiir.

 

Edebiyatın bütün dallarına olan tutkum, çocukluğumdan başlayarak beni bir şeyler yazmaya sevk etti. Okul yıllarında yapılan şiir, kompozisyon yarışmaları benim şiir veya yazı yazmamı, yazdıklarımı başkalarıyla paylaşmamı sağladı.

 

Daha sonraki yıllarda da şiir yazmakla birlikte, kendim beğenmediğimden, bu yazdığım şiirleri sürekli imha etme yoluna gittim.

 

Gerek düz yazı gerekse de şiir yazarken çok acele yazma ve bitirme gibi bir huyum var. Daha sonra düzenleme gibi bir alışkanlığım da yok. İlk başta yazdıklarımı olduğu gibi bırakarak ve o anki ruh halimi yazdıklarımla ebedîleştirmek istercesine dokunmamaya özen gösteririm.

 

Yazmak benim için yaşamsal bir gerekliliktir. Yayınlayayım veya yayınlamayayım her gün mutlaka bir şeyler karalamak benim için bir ihtiyaç olduğu gibi ekmek-su kadar önemlidir.

 

Şiirlerinde aşkı yazmayan şair var mıdır bilmiyorum. Çeşitli konularda şiirler yazmaya çalıştım. Kahramanlık, vatan, tabiat gibi konular ile dinî içerikli şiirler de yazmaya çalıştım ama bu kitabıma sadece aşk içerikli olanları seçtim.”

 

Şairimiz ÇELİK kardeşimizi kutluyor, ek kısa zamanda yapacağı imza gününde görüşmek dileğiyle ilerlediği bu yolda ve her geçen zaman da, aşk adına bu suskunluğunu, susmadan daha güzel ve başarılı eserlerle yansıtacağına/sunacağına inanıyorum.

 

İmza gününde, bol okuyucuyla beraber görüşmek dileğiyle…

 

Kerim BAYDAK
kbaydak61-artan@hotmail.com.

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 08 Eylül 2014 12:24, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri