Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERBİNLERCE VATANDAŞ SAHABE'DE İFTAR AÇTI   
BİNLERCE VATANDAŞ SAHABE'DE İFTAR AÇTI

           Adıyaman’ın Samsat ilçesi sınırlarında bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin bulunduğu alana gelen binlerce vatandaş iftar açarak Kadir Gecesini bu alanda geçirdi.

          İftar sonrasında Adıyaman İl Müftülüğü ve Samsat İlçe Müftülüğünce organize edilen etkinlikte cami bahçesinde saf tutan binlerce vatandaş birlikte önce Vaiz Yasin Saraç tarafından verilen vaazı dinleyerek teravih namazı kıldılar.

          Samsat İlçe Müftüsü Yılmaz Arı'nın açılış konuşmasından sonra Adıyaman Dokuz Nefes Neyzenler Derneği Başkanı Neyzen Mehmet Almaz yönetiminde dernek üyelerinin sunumu, Bilal Salan'ın seslendirdiği ilahiler ve semazenlerin gösterisinden sonra Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi tarafından dua yapıldı.

          Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ve binlerce vatandaşın katıldığı program tespih namazı ile sona erdi.

          Program ile ilgili olarak bir açıklama yapan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Kadir Gecesini Sahabede geçirmek isteyen çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar neyzenlerin mest eden sunumları eşleğinde manevi bir atmosferde güzel bir gece geçirdiklerini belirterek, bu programda görev alan bütün her kese teşekkür etti.

          Öztürkçü, "Dini bayram ve kandil gecelerinde çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşımız Samsat ilçemizde medfun bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrine gelerek ibaret ediyor, binlerce vatandaşımız birlikte saf tutarak namaz kılıyor ve ellerini açarak dua ediyorlar.  Sahabe’ye gelen vatandaşlarımızın huzur içerisinde ibadetlerini eda etmeleri ve güzel bir gece geçirmeleri için program düzenledik. Neyzenlerimiz ve semazenlerimizin gösterileri oldukça güzeldi. Allah, dualarımızı kabul ederek yer yüzündeki bütün Müslümanlara barış ve huzur versin. Başta Filistin, Suriye, Irak, Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın dört bir tarafında akan kan ve gözyaşının durması, barışın hakim olmasını temenni ediyoruz. Bütün kardeşlerimin Ramazan ve bayramını kutluyorum." şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 24 Temmuz 2014 13:23, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri