Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT KÜLTÜR MERKEZİ AÇILIŞINDA NEYZENLER MEST ETTİ   
SAMSAT KÜLTÜR MERKEZİ AÇILIŞINDA NEYZENLER MEST ETTİ

         Adıyaman'ın Samsat ilçesinde yapımı tamamlanan kültür merkezi açılışı neyzen ve semazenler eşliğinde yapıldı.

          SODES tarafından desteklenen ve Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince yürütülen 'Sosyal Kent, Sosyal Yaşam' isimli proje ile yapımı tamamlanan kültür merkezi açılışı ve iftar programı birlikte düzenlendi. Programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Levent Özdil, Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, il genel meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda davetli katıldı.

          Kültür merkezi ve iftar programı ile ilgili bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait eskiden aşevi ve halı atölyesi olarak kullanılan binanın atıl durumda olması nedeni ile kullanılmaz hale geldiğini söyledi.

          Kaymakam Sündük, "Hazırlanan proje ile bu bina kurtarılarak, çok amaçlı olarak kullanılabilecek. Yemekli ve yemeksiz programlar, sergi, tiyatro, konferans ve şiir dinletilerin yapılabileceği bir kültür merkezi haline getirildi.

          Samsat ilçemize böylesi kapsamlı ve güzel bir tesisin kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Adıyaman Valisi sayın Mahmut Demirtaş, SODES Proje Merkezinden sorumlu Vali Yardımcısı Murat Süzen ve SODES Proje Merkezi çalışanları, Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışanları ile görev alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanları ile bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Programımıza teşriflerinden dolayı başta sayın Valimiz olmak üzere bütün katılımcılara şükranlarımı sunuyorum" dedi.

          Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ise yaptığı duada Ramazan ayının ve açılışı yapılan kültür merkezinin hayırlara vesile olması dileğinde bulundu

          Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, çok güzel bir tesis yapıldığını ve yine çok güzel bir etkinlikle açılış programı gerçekleştirildiğini belirterek Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ve emeği geçenler teşekkür etti.

          Vali Demirtaş, "Böyle güzel bir açılışla, Ramazan ayının bir gününü Samsatlılarla geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çok güzel bir tesis meydana gelmiş ve güzel bir organizasyonla açılışı yapıldı. Emeği geçenleri kutluyorum. Güzel sunumlarından dolayı neyzen ve semazen ekibine de çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayının ilçemize, ilimize, ülkemize ve bütün İslam dünyasına huzur ve barış getirmesini, akan bu kan ve gözyaşının durmasını diliyorum. Herkese hayırlı akşamlar diliyorum" dedi.

          Samsat ilçesinde her siyasi düşünce ve her kesimden yetkililerin iştirak ettiği toplantı Adıyaman Dokuz Nefes Neyzenler Derneği Başkanı Neyzen Mehmet Almaz yönetiminde dernek üyelerinin sunumu, Bilal Salan'ın seslendirdiği ilahiler ve semazenlerin gösterisi ile devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 21 Temmuz 2014 06:00, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri