Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERNEMRUT DAĞI ZİRVESİNDE BAKIR SERGİSİ   
NEMRUT DAĞI ZİRVESİNDE BAKIR SERGİSİ

          Samsatlı bayanlar kendi elleriyle işledikleri ürünleri Nemrut Dağında sergileyerek yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sundular.

           Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen ve GAP Kırsal Kalkınma Başkanlığı tarafından finanse edilen "Bakır Kınalı Ellerde Can Bulsun" projesi kapsamında, Samsatlı bayanlar ürettikleri bakır işleme eserlerini Nemrut Dağında sergileyerek, tarihi bir mekanda, otantik görünüme sahip eserleri buluşturdular.

            1987 tarihinde de UNESCO’nun “Dünya Mirası Listesi”ne giren ve dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen dağın zirvesinde heykelleri bulunan Kral I. Antiochos, Kommagene tanrıçası Fortuna Thyce, tanrı Zeus, tanrı Apollo ve Heracles'in figürlerini bakır tabaklara işleyen Samsatlı bayanlar, bakır işlemeciliği Samsat ilçesi ile özdeşleştirmeye çalışırken, aynı zamanda Nemrut'un tanıtımını da yapmak istediklerini belirtiyorlar.

            Nemrut Dağında yer alan heykellere ve bayanların işledikleri bakır sini, saat ve çeşitli mutfak ve süs eşyalarına hayran kalan turistler bol bol fotoğraf çekerek bu güzellikleri ülkelerine taşıdılar.

            Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Samsat ilçesinde bakırcılığın yaygınlaştığını, bayanların bu işten ekonomik gelir elde ettiklerini ve artık Samsat deyince akıllara bakırcılığın geldiğini söyledi.

            Kaymakam Sündük, "Samsat Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde, İŞKUR desteği ile başlatılan, GAP İdaresi Başkanlığının destekleri ile devam eden kursumuzda bayanların bakır levha üzerine nakış nakış işlenen el emeği, göz nuru bakır işlemesi ürünlerin üretimini yaparak bayanların sosyal ve ekonomik açıdan güçlenerek ekonomik özgürlüklerini kazanmaları, tüketen değil üreten bireyler olmaları ve sosyal hayatta yerlerini almalarını sağlamak istedik. Böylece kısa sürede Samsat ilçemizde bakırcılığı bir istihdam alanı olmasını sağladık. Nemrut Dağında bakır sergisi açarak geniş kitlelere ulaşmak ve bölgemizin tanıtımına katkı sunmak istedik. Projelerimizin yürütülmesinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş ve Gap Bölge Kalkınma İdaresi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 07 Temmuz 2014 12:45, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri