Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA MEHMET AKİF'İ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ…   
SAMSAT’TA MEHMET AKİF'İ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ…

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programı düzenlendi.

          Cumhuriyet Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bşçvş. Murat Tanış, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kumu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

          Program İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Samsat İmam-Hatip Ortaokulu Öğretmenlerinden Gözde Küçük günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

          Program şiir yarışmasında birinci seçilen Zeynel Aslan Ortaokulu öğrencisi Elisa Yelboğa ve İmam-Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Zeliha Dost'un şiirlerini okuması ile İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında birinci seçilen İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Nur Ünsal'ın İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuması ile devam etti.

          Mehmet Akif’in hayatının konu aldığı sinevizyon gösterisinden sonra Mehmet Akif ve İstiklal Marşı'nın Kabulü ile ilgili yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verilmesi ile program sona erdi.

          Program sonunda bir açıklama yapan Kaymakam İsmail Sündük, övgülerin en güzeline layık olan Mehmet Akif’in genç beyinlerce çok güzel anlatıldığını, bunun istikbalimize yönelik sevindirici duygular olduğunu belirtti.

          Kaymakam Sündük, “Türkiye topraklarının bölüştürülmeye çalışıldığı günlerde, varoluş ve tarihtan silinmeme mücadelesi veren atalarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. O günlerin milli kahramanlarından, Türk Milletinin beyinlerinin tercümanı olan Mehmet Akif'in iyi ve doğru anlaşılması hepimiz için önem arz etmektedir. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 12 Mart 2014 09:34, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri