Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLER90 YAŞINDAKİ NİNENİN HAYATINDA ALDIĞI İLK ÇİÇEK   
90 YAŞINDAKİ NİNENİN HAYATINDA ALDIĞI İLK ÇİÇEK

             Samsat ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Elif Berk isimli vatandaş hayatında ilk kez bir insandan çiçek aldığını söyledi.

             Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı beraberinde İlçe Garnizon Komutanı J. Kd. Başçavuş Sedat Vidinel, İlçe Emniyet Amiri Nadir Arıkan, İlçe Müftüsü Abdülrakip Arslan ve İlçe Yazı İşleri Müdürü Ramazan Aksoy ile birlikte ilçe merkezinde 90 yaşındaki Elif Berk ve Gölpınar köyünde 98 yaşındaki Fatma Toprak’ı evinde ziyaret ederek birer çiçek verdi.

            90 yaşındaki Elif Berk ilk kez bir insandan çiçek aldığını, özellikle bu insanın ilçemizin Kaymakamı olmasından dolayı çok duygulandığını ve mutlu olduğunu ifade etti. 98 yaşındaki Fatma Toprak ise “Ben sekiz günlük evliyken eşim askere alındı. O zaman Kemal Atatürk reis-i cumhurdu. O günleri çok iyi hatırlıyor ve özlüyorum. Şimdi her şeyimiz var ama yinede o zamanların sadakatini, samimiyetini arıyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

             Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı yaptığı açıklamada, her kesin bir gün yaşlanacağını, bizleri bu günlere taşıyan yaşlıların sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini vurguladı.  Kaymakam Kaşıkçı, “Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık hayatın çok önemli bir dönemidir. Yaşlılarınız dün ve bugün arasında köprü kuran, kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızıdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir ve aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerimizin toplumla bütünleşmesi daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınması gerekir.” şeklinde konuştu.

             Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı “Yaşlılar, bir ömrün büyük kısmı topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş, insanların yaşadıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara imkanlar ölçüsünde hizmet verilmektedir.” dedi.

             Kaymakam Kaşıkçı Samsat ilçesinde hedeflerinin “ulaşılabilir sosyal hizmet” anlayışıyla yaşlıları evlerinde ziyaret ederek onların sorunlarını dinlediklerini, ihtiyaçlarını yerinde gördüklerini ve en azından onların dualarını aldıklarını belirterek “temel anlayışımız kamu görevini halka hizmet aracı olarak görmekteyiz ve bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politika yürütmeyi, bu bağlamda bakıma muhtaç yaşlılara, zor durumdaki vatandaşlara, terk edilmiş ve kimsesizlik duygusu yaşatmamayı hedefliyoruz. ‘unutmayın ki, herkes yaşlanacaktır’ anlayışı ile bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için ilçe şartlarında hayatlarını kolaylaştırmaya çalışmaktayız. Bütün yaşlılarımıza minnet ve şükran duygularımızla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temennisiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.

 




Gönderen Editör, Cuma, 23 Mart 2007 06:27, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri