Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATTAKİ SAHABE TÜRBESİ TOKİ MARİFETİYLE YAPTIRILACAK   
SAMSATTAKİ SAHABE TÜRBESİ TOKİ MARİFETİYLE YAPTIRILACAK

              Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal türbesi ve çevresinin düzenlenerek turizme açılması için çalışma başlatıldı.

 

              Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, beraberinde TOKİ Şehir Planlama Uzmanı Orhan Mercan ile birlikte Sahabe mevkisine gelerek incelemelerde bulundu.

 

              Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı ve Üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Vakıflar Bölge Müdürü Arif Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, İl Müftüsü M. Emin Avcı, Samsat Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z. Abidin Kıymaz, bazı kurum ve kuruluş amirleri ile dernek ve vakıf temsilcileri heyetle birlikte incelemelerde bulundular.

 

              Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu tarih ve ruh güzelliğini yansıtacak, Osmanlı mimarı dokuya uygun olarak türbenin inşa edileceği ve 50 yıla hitap edecek çevre düzenlemesi yapılarak bu alanın turizme kazandırılması amacıyla proje çalışması başlattıklarını ifade etti.

            Yapılacak projenin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktara sunulacağını, çalışmaların TOKİ marifetiyle yapılacağını ifade eden Göksu, “İstanbul Boğaz köprüsü ve Eyüp Sultan nasıl ki İstanbul’u sembolize ediyorsa Adıyaman’a yaptırılacak 620 metrelik asma köprü ve Sahabe Safvan bin Muattal kabri da Adıyaman’ı sembolize edecektir.” dedi.

            Göksu, TOKİ’ nin ön inceleme çalışmasından sonra, hukuki alt yapının oluşturulması, projelendirme ve maliyet çalışmasından sonra projenin hayata geçirileceğini açıkladı.

            Samsat Kaymakamı Mahmut Kaçıksı ise yaptığı açıklamada “bu proje Adıyaman kalkınmasına olumlu katkı sağlayacaktır. Bu proje kapsamında yöreyi tanıtıcı nemrut heykelcikleri, el yapımı ürünler, kitap ve broşürler gibi ürünlerin satılması sağlanarak Adıyaman turizmine katkı sağlanabilir. Proje, en küçük yaştaki çocuktan en yaşlısına kadar bütün vatandaşlarımızın istifade edebileceği, dinlenebileceği mesire yarleri, alış veriş merkezleri ve daha bir çok sosyal faaliyeti kapsayacak genel bir külliye olarak düşünülmelidir” şeklinde konuştu.

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 19 Mart 2007 15:10, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri