Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA ÇİLEK PROJESİ TUTTU   
SAMSAT'TA ÇİLEK PROJESİ TUTTU


          SOSYAL RİSKİ AZALTMA PROJESİNDEN YARARLANAN ÇİFTÇİLERİN AÇIK ALANDA DAMLA SULAMA İLE YAPTIĞI ÇİLEKÇİLİK PROJESİNİN İLK ÜRÜNÜ KAYMAKAM DOĞAN DEMİRDAŞ’A SUNULDU

           Samsat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Tarım Müdürlüğünce hazırlanan ve Samsat ilçesinde toplam  24 dekar  “Gelir Getirici Çilek Üretimi Geliştirme Projesi” Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında gerçekleştirildi ve ilk ürün çiftçiler tarafından İlçe Tarım Müdürü ile birlikte Kaymakam Doğan Demirdaş’a sunuldu.

            Kaymakam Doğan Demirdaş; “Çilekçilik projemiz damla sulama sistemli olup, malç naylonları çekilerek açık alanda gerçekleştirilmiştir. İlk hasadın beklenildiği gibi Nisan ayında olması pazar açısından da önemli bir gelişmedir.” dedi.

            Samsat ilçesinde açık alanda ilk kez yapılan çilekçiliğin istihdam arttırıcı bir alan olacağını ve çiftçilerin yoğun taleplerini göz önüne alarak önümüzdeki yıl içerisinde de 20 adet çilek projesi çalışması içerisinde olduklarını ifade eden Samsat Kaymakamı Doğan Demirdaş yaptığı açıklamada, “İlçemiz çiftçilerini bodur elma, bağcılık, zeytincilik, çilek üretimi gibi projelere yönlendirerek alışılmış kuru tarımdan kurtarmayı, damla sulama sisteminin yararlarını göstermeyi, alternatif ürün yetiştirmenin kendileri ve ülke ekonomisine katkılarını uygulamada göstermeyi amaçlamaktayız. Projede emeği geçen İlçe Tarım Müdürlüğü personelimize, Süleyman Solak ve Bahar Uğur’a özellikle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.




Gönderen Editör, Cumartesi, 29 Nisan 2006 00:12, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri