Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERKKTC ADIYAMANLILAR DERNEĞİ HEMŞERİYERİ İLE HASRET GİDERDİ   
KKTC ADIYAMANLILAR DERNEĞİ HEMŞERİYERİ İLE HASRET GİDERDİ

          Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kayalar, Adıyaman’daki gezi ve temasları kapsamında Samsatlılar Derneğini ziyaret etti.

 

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Kayalar ve Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ile birlikte gerçekleşen ziyarette Samsatlılar Derneği yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

 

KKTC Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kayalar, KKTC’de kendilerini ziyaret eden Samsatlılar Derneği Başkanı Fahrettin Çelik’e iade-i ziyarette bulunduklarını, böylece hemşerileri ile hasret giderdiklerini ifade etti.

 

Kayalar, “Bizler gurbette memleket hasreti içerisindeyiz. Kıbrıs’ta yaklaşık 5 bin Adıyamanlı yaşamaktadır. Bu hemşerilerimiz ile bir araya gelmek, kültürümüzü yaşatmak, sosyal hayatta iletişim içerisinde olmak ve bir birimize destek olmak amacıyla dernekleştik. Güzel çalışmalar yürütmekteyiz. Adıyaman ziyaretimiz kapsamında bazı kurum ve kuruluşları ziyaret ettik. Hemşerilerimizle hasret giderdik ve Kıbrıs’taki hemşerilerimizden sizlere selam getirdik.” dedi.

 

Samsatlılar Derneği Başkanı Fahrettin Çelik ise yaptığı açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eloğlu ve Adıyamanlılar Derneği Başkanı Sayın Hüseyin Kayalar’ın samimi ve sıcak yaklaşımlarından dolayı Adıyaman ile Kıbrıs arasında sıkı bir gönül bağı oluştuğunu, ziyaretlerle bu bağın daha da pekiştirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Çelik, “Samsatlılar Derneği, Adıyaman’da çok geniş bir kitleye hitap eden bir dernek. Adıyaman’da 50 bin civarında Samsatlı vatandaşımız yaşamaktadır. Böylesi geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Bu kitlenin siyasi olarak temsil edilmemesi bizim için bir kayıptır. Önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalar, ziyaretler ve temaslarla Derneğimiz kamuoyunda kendini hissettirecek, Samsatlı kardeşlerimiz hak ettikleri noktaya geleceklerdir. İl Merkezi ve Samsat ilçemizdeki başta Sayın Valimiz, Kaymakamımız ve Belediye başkanlarımız ve diğer ilgili kişilerden sonra ilk ziyaretimizi yavru vatan KKTC’ne yapmıştık. Burada verimli ziyaretlerimiz olmuştu. Adıyamanlılar Derneği Başkanı Sayın Hüseyin Kayalar ve ekibi bizlerle yakından ilgilenmiş ve haklı bir görül bağımız oluşmuştu. Derneğimize yaptıkları iade-i ziyaretten dolayı da ziyadesiyle mutlu olduk. Kendilerine teşekkür ediyor, Kıbrıs’taki hemşerilerimize selam ve saygılarımızı gönderiyoruz.” dedi.

 

Ziyarette hazır bulunan Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ise yaptığı konuşmasında, Atatürk Barajı dolayısıyla son 50 yılda sürekli göç veren Samsat ilçemizde her geçen gün nüfus azalırken, Adıyaman il merkezinde Samsatlı nüfus oranının arttığını ifade etti.

 

Bu insanların kültürlerini yaşatma, birlikteliklerini sağlamada dernekleşmenin önemli bir rol oynayacağını belirten Genel Başkan Kıymaz, kurulmuş olan Samsatlılar Derneğinin bu anlamda önemli bir rol oynayacağını, dernek yönetimi ve üyelerinin profiline bakıldığında ise bu işin üstesinden gelebilecek nitelikte insanlardan oluştuğunu kaydetti.

 

KKTC Adıyamanlılar Derneği Başkanı Kayalar, günün anısına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti haritasının yer aldığı porselen tabağı Dernek Başkanı Fahrettin Çelik’e vererek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 19 Kasım 2013 11:52, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri