Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERİKA’DAN SAMSAT’TAKİ ANASINIFLARINA DESTEK   
İKA’DAN SAMSAT’TAKİ ANASINIFLARINA DESTEK

           Samsat ilçe merkezi ve bağlı köylerinde bulunan anaokulu ve anasınıflarına bilgisayar ve televizyon desteği sağlandı.

 

Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) 2013 yılı mali destek programları kapsamında desteklenen “Sağlam Kişiliğin Adresi; Okul Öncesi” isimli proje ile Samsat ilçesindeki bütün anasınıfı ve anaokullarına birer adet televizyon ve birer adet dizüstü bilgisayar alındı.

 

Proje kapsamında fakir öğrencilere giyim yardımı yapılacağını, bütün sınıflara yeni halıfleks alınacağını ve öğrencilere oyuncak ve kırtasiye yardımı yapılacağını belirten Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Eleştir, yürütülen proje ile okul öncesi eğitime olumlu destek sağlandığını ifade etti.

 

Eleştir yaptığı açıklamada, “Çocuğun duygusal, zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimine etkisi bakımından gerekli materyallerin temin edilmesi, çocukların bunlardan istifade etmesi ve daha modern bir ortamda eğitimlerini sürdürmesi için çeşitli arayışlar içerisindeyiz. Yaptığımız bu tür projeler de hedeflediğimiz bu amacımıza hizmet etmektedir. Okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, çocuk anaokulunda kendi yaşıtlarıyla bir araya gelmekte ve onlarla iletişim içerisine girerek bir anlamda burada bağımsız yaşamaya adım atmaktadır. Çocuk, bu eğitim kurumlarında kendini ifade etmeyi öğrenip, yaratıcı yön ve becerilerini fark ederek, sosyal bir birey olarak yetişmeyi öğrenir. Yani okul öncesi eğitim çocuk için yaşama başlamadır. Bu yıl İpekyolu Kalkınma Ajansından okul öncesi eğitim ile ilgili olarak iki projemiz uygun bulundu. İlçemizin eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sunacak bu projelerin hayata geçmesi için emek veren ve destek veren bütün ilgililere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Malzeme teslim programına katılan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ise yaptığı açıklamada projeye emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 02 Ekim 2013 08:48, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri