Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERZİYARET KÖPRÜSÜNE SAHABE İSMİ VERİLMELİ…   
ZİYARET KÖPRÜSÜNE SAHABE İSMİ VERİLMELİ…

         Merkezi Adıyaman’da bulunan Samsatlılar Derneği (SAMSAT-DER) Başkanı Fahrettin Çelik, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Ziyaret Çayı üzerinde yaptırılan ve Ziyaret Köprüsü diye adlandırılan köprüye “Sahabe Köprüsü” isminin verilmesini önerdi.

 

202 metre uzunluğunda ve 35 metre yüksekliğinde olacak olan köprünün Sahabe olan Mahmut El Ensari ve Abuzer El Gaffari türbelerinin yanında olduğunu hatırlatan Dernek Başkanı Çelik, Türkiye’de kesin delillerle yerleri bilinen iki Sahabeden biri olan Safvan b. Muattal kabrine de bu köprüden geçilerek ulaşıldığını ifade etti.

 

Sahabe Safvan b. Muattal kabrinin Kültür ve Turizm Bakanlığı “İnanç Turizmi Merkezleri” haritasına alındığını ve turizm hareketliliğine çok önemli katkıları olan “Dünya Turizm Merkezleri” haritasına alınması için girişimlerde bulunulduğunu belirten Çelik, böylesi güzel bir çalışmanın ürünü olan köprüye Sahabe isminin verilmesinin şık ve yararlı olacağını söyledi.

 

Karayolları tarafından Adıyaman şehir içinde bulunan Atatürk Bulvarı ve şehir dışındaki yollara yeni yön levhalarının yerleştirilmesinin güzel bir çalışma olduğunu belirten Çelik, Atatürk Bulvarı ve havaalanı kavşağındaki levhalarda, Kültür ve Turizm Bakanlığının İnanç Turizm Merkezleri haritasında bile bulunan Sahabe Safvan b. Muattal kabrinin belirtilmemiş olmasının bir eksiklik olduğunu ifade etti.

 

Çelik şunları söyledi;

 

“Sahabe Safvan b. Muattal kabri, Adıyaman ve Samsat için çok önemli bir mekandır. İnanç turizmi bakımından çok şey beklenmektedir. Yeni yapılan ziyaret köprüsüne Sahabe isminin verilmesi çok şık ve yerinde bir karar olacaktır. Bazı yön levhalarında sahabenin bulunması da yine yabancı vatandaşlarımızın, rahatlıkla bu mekana ulaşmalarına yardımcı olacaktır. Bu iki hususun ilgililerce değerlendirilmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.




Gönderen Editör, Salı, 20 Ağustos 2013 12:23, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri