Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA TÜTÜN EKİMİ HIZLA YAYGINLAŞIYOR   
SAMSAT’TA TÜTÜN EKİMİ HIZLA YAYGINLAŞIYOR

         Samsat ilçesinde özel sektöre satılmak üzere ekilen tütüncülüğün hızla yaygınlaştığı, tütüncülüğün Samsat ilçesinde tekrar istihdam alanı olduğu bildirildi.

  

Geçen yıl yaklaşık 6 bin dönümlük arazide İzmir ve Virginia cinsi tütün ekildiği, bu yıl ise tütün ekilişinin 12 bin dönüm dolayında gerçekleştiği belirtildi.

  

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Yılmaz, bu yıl tütün ekiminde gözle görülür bir oranda artış olduğunu belirterek, vatandaşların geçmiş yıllarda bu alandan memnun kalmaları nedeni ile özellikle İzmir ve Virginia cinsi tütün üretiminin tercih edildiğini kaydetti.

  

Yılmaz, “Geçmiş yıllarda Samsatlı çiftçiler çok yüksek oranlarda tütün ekimi yapmış ve bu tütünleri TEKEL’e satmaktaydılar. Tütüne gelen kota ile birlikte Samsat ilçesinde kısa bir süre tütün ekimi yapılmadı. Özel firmaların yaptıkları deneme ekimler başarılı olunca vatandaşlarımız tekrar tütün üretimine başladılar. Bu yıl geçen senenin iki katı kadar tütün ekimi gerçekleşti. Eskiden tütün fideleri tek tek ekilirden, artık modern tarım makineleri tercih edilmektedir. Günlerce ekilebilen bir alanı birkaç saat içinde ekmek mümkün olabilmektedir. Firmaların teknik elemanları gözetiminde tütüncülük yapılsa da İlçe Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza gerekli destek sağlanmaktadır. Teknik elemanlarımız sık sık kontroller yapmakta ve çiftçilerimiz bilgilendirilmektedir.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 04 Haziran 2013 12:12, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri