Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERTAŞKUYULU BAYANLARA SAĞLIK KONUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ…   
TAŞKUYULU BAYANLARA SAĞLIK KONUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ…

          Samsat ilçesi Taşkuyu Köyünde bayanlara yönelik olarak “Anne Çocuk Sağlığı” konulu eğitim verildi.

  

Taşkuyu İlk ve Ortaokulu Konferans Salonunda verilen eğitimlerin İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) 2013 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen ve Taşkuyu köyünde okul öncesi kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen, “Okul Öncesi Aile Eğitim Festivali” isimli proje kapsamında verildiği bildirildi.

  

Taşkuyu köyünde velilerin katılımı ile gerçekleştirilen ve Samsat Sağlık Müdürlüğünde görevli Ebe Nergiz Çelik tarafından verilen eğitim çalışmasında; Anne sağlığı ve çocuk bakımı, çocuğun gelişim dönemleri ile aile planlaması konuları işlenerek, bayanların genel olarak sordukları sorular cevaplandırıldı.

  

Konu ile ilgili olarak bir açıklama Okul Müdürü Abubekir Turmaz, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğinin proje ortağı olduğu, “Okul Öncesi Aile Eğitim Festivali” isimli projeye başladıklarını, bu kapsamda bazı eğitsel ve sosyal aktiviteler gerçekleştireceklerini belirtti.

  

Turmaz, “Köyümüzde okul öncesi eğitimi sevdirmek ve katılımı arttırmak için ailelere yönelik bir proje gerçekleştirdik. Bununla birlikte velilerimize yönelik olarak birçok konuda eğitim çalışmalarımız olacak. Bunların birincisini Samsat Sağlık Müdürlüğü elemanları tarafından verilen anne, çocuk sağlığı eğitimi oldu. Ailelerin katılımları ve ilgi duymaları bizleri mutlu etti. Önümüzdeki günlerde bu tür çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 29 May 2013 13:20, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri