Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA EĞİTİM ŞAHA KALKACAK   
SAMSAT’TA EĞİTİM ŞAHA KALKACAK

           Adıyaman’ın Samsat ilçesinde sekiz derslikli iki okulun temeli atıldı.

  

Samsat ilçesi Uzuntepe köyünde ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelen eski okul binasının yıkılarak yerine 8 derslikli bir okul yapılması ve Samsat ilçe merkezinde 8 derslikli merkez imam hatip okulu yapımına başlandığı bildirildi.

  

Düzenlenen temel atma törenine Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Başçavuş Bekir Şanaral, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kalaycı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Eleştir, ilçede görev yapan diğer kamu kurum ve kuruluş amirleri, okul idarecileri ve vatandaşlar katıldı.

  

Samsat Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce imzalanan ve Vali Mahmut Demirtaş’ın onayladığı protokol gereği söz konusu iki okulun Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince ihale edildiği ve 2013 yılı sonunda bitirilmesinin planlandığı kaydedildi.

  

Temel atma töreninde bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, eğitimde başarının yakalanabilmesi için öncelikle eğitim kurumlarının güçlendirilmesi, fiziki olarak yeterli hale getirilmesi ve normal standartların yakalanması gerektiğini belirtti.

  

Vali Mahmut Demirtaş’ın özel çabaları ile Samsat ilçesine kazandırılan iki okulun eğitim kalitesine katkı sunacağını, bizlerin bu binaları şekillendirdiğimizi, sonrasında da bu binalarda yetişen neslin bizleri ve dünyayı şekillendireceklerini belirten Kaymakam Sündük, böylesi güzel iki okulun ilçeye kazandırılmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

  

Kaymakam Sündük, “Günümüzde toplumsal ve bireysel ihtiyaçları karşılamak üzere oluşturulan kurumların en önemlileri arasında hiç şüphesiz okullar gelmektedir. Her medeniyetin temel çıkış noktasının okullar olduğunu düşünüyoruz. Bireyin bilim ışığında eğitim alabilmeleri ancak ideal mekanların varlığı ile mümkün olabilir. Fiziksel ortam, eğitim etkinlikleri için kaçınılmaz olup, başarı isteniyorsa mutlaka bu mekanların oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Öğrenciye çalışma zemini ve ders yapma olanağı tanımadan, öğrencide öğrenme isteği yaratmadan başarının elde edilmesi mümkün değildir. Eğitimde verimlilik üzerine yapılan araştırmalarda sınıf ve okul ortamının öğrencilerin başarıları üzerinde etkili olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle eğitime yapılacak yatırımın en yararlı yatırım olduğu inancındayız. Samsat ilçemize kazandırılacak iki okul, derslik sıkıntısını minimum seviyeye çekecektir. Bizler bu imkanı verdikten sonra öğretmen ve öğrencilerimizden başarı beklemeye hakkımız olacaktır. Sayın Valimizin eğitimi birinci öncelik olarak gördüğünü biliyoruz. Her platformda bizlere eğitim alanında telkinleri ve yönlendirmeleri olmaktadır. Bu yıl Adıyaman genelinde yapılan okullar bunun en somut göstergesidir. Bu büyük atılımdan ilçemiz de nasibini almıştır. Eğitim alanındaki büyük eksikliğimizi giderecek bu iki okulun yapımı nedeni ile başta Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş olmak üzere emeği geçen her kese şahsım ve Samsat halkı adına yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 28 May 2013 12:29, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri