Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI BAYANLAR ŞANLIURFA’YI GEZDİLER…   
SAMSATLI BAYANLAR ŞANLIURFA’YI GEZDİLER…

        Samsat’ta yürütülen 'Eğlenerek, öğrenelim' projesi kapsamında 50 bayan Şanlıurfa’yı gezdiler.

  

Samsat ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen ve GAP Kırsal Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Eğlenerek, öğrenelim' projesi kapsamında, Samsatlı bayanlar Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek stres attılar.

  

Eğlenerek öğrenelim projesi kapsamında daha önce 130 bayanın Gaziantep’in Hayvanat Bahçesi, Bakırcılar Çarşısı, Huzurevi ile bazı tarihi ve turistik yerleri gezdiği ve projenin devamı olarak 50 bayanın daha bu kapsamda Şanlıurfa’ya geziye götürüldüğü belirtildi.

  

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, proje ile bayanların sosyal hayatta olması gereken yerde olabilmeleri ve kırsal kalkınmaya katkı sunulmak istendiğini belirterek bu kapsamda 180 bayanın il dışına geziye götürüldüklerini ifade etti.

  

Bayanların daha etkin ve aktif olabilmelerini temin etmek amacıyla İş-Kur ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile projelerin hayata geçirildiğini belirten Kaymakam Sündük, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının da aynı şekilde projelerine destek olduğunu kaydetti.  

  

Kaymakam Sündük, “GAP İdaresince finanse edilen bu projemiz ile önce köy gezileri yaparak bayanları bilgilendirdik. Daha sonra el becerilerinin geliştirilmesinin temin edilmesi için kurslara devam eden bayanlara malzeme desteği sağladık ve birçok bayanın bakır işlemeciliği sanatını öğrenmelerini sağladık. Projenin son aşaması olarak da 180 bayanı il dışına geziye götürerek tarihi ve turistik yerler ile büyük alışveriş merkezlerini görmelerini sağladık. Bu sayede bayanların bir şeyler öğrenmelerini sağlarken, eğlenmelerine de olanak sağladık. Bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

  

Kaymakam İsmail Sündük, Samsat ilçesinin sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik olarak kalkınması için projeler üretmeye devam ettiklerini ve bu projelerin uygulanması için ilgili kuruluşlara başvurdukların sözlerine ekledi.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 24 May 2013 06:33, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri