Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA SGK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI   
SAMSAT’TA SGK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

        Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürlüğünce bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

  

Kaymakamlık Cumhuriyet Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, bazı kamu kurum ve kuruluş amir ve ilgili memurları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, SGK alanında karşılaşılan sorunların çözümü ve bundan sonra hataların en aza çekilmesi amacıyla toplantının düzenlendiğini ifade etti.

  

Kaymakam Sündük, “Anayasamızda yerini bulan ve bir insanlık hakkı olan sosyal güvenlik sistemi toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren sağlık, güvenlik ve toplumsal barışı sağlayan bir yapı haline gelmiştir. Bu yapılanma ile kişilere getirilmiş olan hak ve yükümlülüklerin bilinmesi amacıyla toplantı düzenlenmiştir. Bu arada karşılaşılan sıkıntılar bizzat İl Müdürümüze sorulacak ve cevaplar birinci ağızdan alınacaktır.” dedi.

  

Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker ise toplantıda sosyal güvenliğin devletin vatandaşına sağlaması gereken en temel haklarından biri olduğunu, 2006 yılında 5502 sayılı kanunla üç sosyal güvenlik teşkilatının birleştirildiğini ve böylece işlemlerin daha rahat yürütüldüğünü kaydetti.

  

Eker, “Toplumun bütün bireylerine hitap eden, eşit kapsam ve kalitede sosyal güvenlik hizmeti verilen bir yapıya kavuşulmuştur. Yürürlüğe giren genel sağlık sigortası kanunu bu anlamda önemlidir. Bu kanunun iyi bilinmesi ve hatalara düşmemek için bu toplantıyı tertipledik. İl Müdürlüğü olarak daha etkin, süratli ve kaliteli hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz.” dedi.

  

Toplantı sonrasında katılımcıların soruları alınarak cevaplandırıldı. Karşılaşılan sıkıntılarda nelerin yapılacağı anlatıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 19 Nisan 2013 08:31, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri