Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERBAKIRCILIK KURSİYERLERİ EL EMEKLERİNİ SERGİLEYEREK SERTİFİKALARINI ALDILAR   
BAKIRCILIK KURSİYERLERİ EL EMEKLERİNİ SERGİLEYEREK SERTİFİKALARINI ALDILAR

          Samsat Kaymakamlığı koordinesinde, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Adıyaman İş-Kur Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Bakır İşlemeciliği Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

  

Sertifika töreninde konuşan Kurs Öğretmenlerinden Esra Karayılan, kültürümüzün göstergesi olan ürünlerin çağdaş normlara uygun olarak, günümüzde de yaşatılması ve geliştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak eğitimdeki kalitenin yükseltilmesi için Halk Eğitim kurslarının önemli bir fonksiyonu olduğunu belirtti.

  

Kursiyerler adına konuşan Pınar Korkmaz ise yaptığı konuşmasında iki ay gibi kısa bir süre içerisinde bayanların işledikleri bakırların ilgi gördüğünü, ekonomik gelir elde edilebilecek bir sektör haline geldiğini belirterek, başta Kaymakam İsmail Sündük olmak üzere, İş-Kur İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

  

Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bşçvş. Bekir Şanaral ve Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikalarını vererek, iki ay içerisinde işlenen eserlerden oluşan sergiyi gezdiler.

 

Serginin açılış kurdelesini kesen Kaymakam İsmail Sündük, Samsatlı bayanların bakırcılık kursuna ilgi duyması ve kısa sürede işi öğrenmelerinin sevindirici olduğunu, bayanların kendi başlarına bu işi sürdürecek seviyeye gelmelerinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

  

Kaymakam Sündük, “Bu kurslarda bayanlar kısa sürede işi kavradılar. Büyük bir zevk ve özveri ile çalışmalarını izledik. Onlar bir şeyler ürettikçe bizlerde onlarla birlikte mutlu olduk. Bugün bu kursiyerlerimiz evlerinde bu işi sürdürebilecek seviyeye ulaştılar. Özellikle Sahabe mevkiindeki turizm hareketliliği ile bu sektörün daha da canlanacağına inanıyoruz.  Bu alanda yeni projelerimizi yaptık ilgili kurumlara sunduk. Bu sektörü daha da ileriye götürmenin çabası içerisindeyiz. Kursiyerlerimizi ve emeği geçen kişi ve kurumları gönülden kutluyorum.” dedi.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 17 Nisan 2013 08:16, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri