Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSU ÜRÜNLERİ AVLANMA YASAĞI BAŞLADI   
SU ÜRÜNLERİ AVLANMA YASAĞI BAŞLADI

         Samsat İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Yılmaz, 2013 yılı su ürünleri avlanma yasağının 1 Nisan’da başladığını bildirdi.

  

Her yıl balıkların ve diğer su ürünlerinin üreme dönemlerinde iç sularımız olan baraj sahamızda su ürünleri avcılığının yasaklandığını hatırlatan Yılmaz, bu yıl da 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su ürünleri Yönetmeliği ve Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı ve 3/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Tebliğler çerçevesinde Samsat ilçesinde 1 Nisan- 1 Temmuz 2013 tarihleri arasında su ürünleri avlanma yasağının uygulanacağını ifade etti.

  

Her türlü ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığının yasak olduğu dönemde balıkçı teknelerinin karaya çekilmesinin zorunlu olduğunu ifade eden İlçe Müdürü Yılmaz, avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılmasının yasak olduğunu açıkladı.

  

Yılmaz yaptığı açıklamada, “Avlanma yasağına uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunun ve bu kanunun bazı maddelerini değiştiren 4950 sayılı kanun ile Türk Ceza Kanunun ilgili maddeleri gereği ceza uygulanacaktır. Özellikle civar illerden ve ilçelerden gelen yabancı kişilere karşı tüm köylülerimizin duyarlı davranmalarını ve bu kişilere gerekli uyarıların yapılmasını bekliyoruz. Yasağa uymayanların görülmesi durumunda İlçe Müdürlüğümüz ve Kolluk Kuvvetlerinden gerekli yardım istenebilir. Yumurtlama döneminde bu yasağa uyarak Baraj Gölü Sahasında 1 Temmuz’dan sonra daha fazla balık avlamak için lütfen yasağa uyalım.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 12 Nisan 2013 06:37, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri