Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANINA ZİYARET…   
ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANINA ZİYARET…

        Gap Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri ve Samsatlılar Derneği Başkanı Fahrettin Çelik, Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı makamında ziyaret ettiler.

 

Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkan Kıymaz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı 20 Nisan 2013 tarihinde, Adıyaman'da gerçekleştirilecek 10. Gap Oscarı ödül törenine davet etmek üzere ziyaret ettiklerini belirterek, ziyaret sırasında güncel konuların konuşulduğunu ve çok çarpıcı açıklamaların yapıldığını ifade etti.

 

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise yaptığı açıklamada, Anadolu insanının sıcaklığını bir kez daha hissetmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, yapılan nazik ziyaretten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

 

Kılıç, “Adıyaman'ı gerçekten görmeden seviyorum. Adıyaman'a en kısa zamanda bir gezi planlayarak, Anayasa Mahkemesi Üyeleri ile birlikte Adıyaman'ı ziyaret etmek, oradaki tarihi ve turistik yerleri görmek istiyoruz.” dedi.

 

Ziyaret sırasında güncel olayların konuşulması sırasında da çarpıcı açıklamalar yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, başkanlık sisteminin Türkiye'nin bütün sorunlarını bir anda çözmeyebileceğini ancak uzun vadede parlamenter sistemden daha iyi sonuçlar doğurabileceğine işaret etti.

 

Kılıç, “Sevgi ve hoşgörü çerçevesinde olayları tartışmak, ülkemiz için en doğru olanı tartışarak ortaya koymak durumundayız. Din, mezhep, ırk ve ideolojik farklılıklardan kaynaklanan kavga ve çatışmalara son vermeli, kucaklayıcı, ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerimizi koruyarak adımlar atmalıyız. Ülkemiz artık bu terör belasından kurtulmalı ve mutlaka bu ateş söndürülmelidir. Yapılacak yeni bir anayasa ise bu perspektifte yapılmalıdır. Yoksa yapılacak anayasa sorunların çözümüne katkı sağlamayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş ise, Adıyaman'da gerçekleştirilen Gap Oscarı ödül töreninin bölgenin tanıtımı ve kültürlerin kaynaşması açısından önemli olduğunu söyleyerek, bu tür organizasyonların desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

 

Ziyaret sırasında Samsatlılar Derneği Başkanı ve Gap Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Çelik ise, kendisine ait 'Samsat'ta Bir Gül - Safvan Bin Muattal' ile 'İnsanca Yaşama Bilinci' isimli kitaplarını hediye ederek, Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal hakkında bilgiler verdi ve Başkan Kılıç'ı Sahabe kabrinde gerçekleştirilen etkinliklere davet etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 28 Mart 2013 09:25, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri