Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERVALİ HALİL IŞIK SAMSAT’TA 11 AÇILIŞ YAPTI 18 FARKLI YER GEZDİ   
VALİ HALİL IŞIK SAMSAT’TA 11 AÇILIŞ YAPTI 18 FARKLI YER GEZDİ

                                           vAdıyaman Valisi Halil Işık Samsat ilçesini ziyaret ederek çeşitli proje ve çalışmaların açılışlarını yaptı ve bazı ziyaret ile incelemelerde bulundu.              

          Adıyaman Valisi Halil Işık ile birlikte Vali Yardımcısı Cem Afşin Akbay, Kahta Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Gerger Kaymakamı Erkan Kalender, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Kenan Doğan, Tarım İl Müdürü Cafer Kınanç, İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, DSİ 203 Şube Müdürü Mehmet Emin Ertürk, Bayındırlık ve İskan Müdürü Ahmet Kırılmaz, İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte Samsat ilçesine adeta çıkarma yaptılar.

            Vali Halil Işık’ın Samsat ziyareti, folklor ekibinin gösterisi ile başladı. Cumhuriyet Konferans Salonunda Kaymakam Doğan Demirdaş tarafından sinevizyon eşliğinde Kaymakamlık  projeleri ve ilçe sorunlarının yer aldığı brifing sunuldu. Kaymakamlıkça yapılan “Başkent Ankara ve Çanakkale” gezisine katılan öğrenciler duygu ve düşüncelerini anlattılar.

 

            Gazeteci Ziya Köşker’in Samsat Kaymakamlığı Cumhuriyet Konferans Salonunda açmış olduğu “Suya Batan Güneş-Samsat” Eski Samsat fotoğraf sergisini açarak açılış ve incelemelerine başlayan Vali Halil Işık, Samsat Kaymakamlığının yeniden tasarlanan web sitesi, tümü damla sulama sistemli, etrafı kafes tel ve direklerle çevrili örnek nar bahçesi, 24 dekar kapama çilek bahçesi, örnek zeytin bahçesi, 4 ayrı bodur elma bahçesinin açılışını yaparak Samsat’ın modern tarım konusunu çözdüğünü, İlçe Kaymakamı ve ekibini tebrik ettiğini, kendilerinin de destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Ardından Samsat Sağlık Merkezine ait ilk diş polikliniği ve  röntgen bölümü açılışlarını yaptı.

   Vali Halil Işık ve beraberindekiler Samsat Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Sağlık Grup Başkanlığı, 80. Yıl İlköğretim Okulu, Samsat Sulama Pompaj İstasyonu, Samsat Kaymakamlığına devredilen eski Tekel depoları, Uzuntepe ve Taşkuyu köylerini de ziyaret etti.

 

            Vali Halil Işık Samsat Pompaj İstasyonunda yapmış olduğu açıklamada “Samsat pompaj Sulama İstasyonunun tamamen devreye girmesi ile birlikte net 26 bin Hektar Arazi, Brüt olarak da 28 Bin hektar Arazinin sulanacağını belirterek, Samsat Pompaj İstasyonu ile birlikte vatandaşlarımızın gelir düzeyini ve hayat standardını yükselterek bölgemiz ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldıracaktır. Kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkanlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme, milli kalkınma hedeflerine katkıda bulunacak ve ilimizden dışarıya giden mevsimlik göçü durdurmuş olacaktır” dedi. Vali Işık misafirperverliklerinden dolayı Samsat Kaymakamı ve halkına teşekkür etti.

 

            Adıyaman Valisi Halil Işık Taşkuyu köyünde alkışlarla ve zılgıtlarla karşılandı. Vali Işık, Samsat Kaymakamlığı’nın tespit ettiği üç çiftçiye ise “örnek ve önder çiftçi” belgesi verdi.





Gönderen Editör, Pazartesi, 24 Nisan 2006 07:18, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri