Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI BAYANLAR GAZİANTEP’İ GEZDİ   
SAMSATLI BAYANLAR GAZİANTEP’İ GEZDİ

          Samsatlı bayanlar Samsat Kaymakamlığının yürüttüğü “Eğlenerek, Öğrenelim” Projesi kapsamında Gaziantep’i gezdiler.   

          Adıyaman’ın Samsat ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen ve GAP Kırsal Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ‘Eğlenerek, öğrenelim’ projesi kapsamında, Adıyaman’ın Samsat ilçesinden 30 bayan Gaziantep’in tarihi ve turistik yerleri ile hayvanat bahçesini gezdiler.

          Eğlenerek, öğrenelim projesi kapsamında bayanların, sosyal alanda daha aktif rol almaları ve kültürel farklılıkları birebir yaşamaları adına böyle bir projenin hayata geçirildiği belirtildi. Geziye katılan bayanlar, projeden memnun olduklarını, bu proje sayesinde daha farklı yaşantı biçimlerini gördüklerini, tarih ve kültür alanında da farklılıkların olmasından etkilendiklerini belirtiler.

          Projeye katılan bayanlar, kendilerine böyle bir imkân sunan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ve diğer emeği geçenlere teşekkür ettiler.

          Proje kapsamında dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde hizmete açılan fok evinde Uruguay'dan getirtilen ve Meksikalı eğitmenlerle birlikte gösterimi yapılan fok balıklarının şovları ilgiyle izlendi.

          Daha sonra tarihi bakırcılar çarşısı, Gaziantep Turistik Çarşısı, büyük pasaj gibi bazı tarihi ve turistik mekânları ile büyük alış veriş merkezleri gezildi.

          Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, proje kapsamında ilçemiz halkına hizmet etmeninin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti

          Kaymakam Sündük, “Proje kapsamında Samsat ilçemizden 30 bayan Gaziantep'in tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Amacımız, ilçemizdeki bayanların daha çok sosyalleşmelerini sağlamaktır. Projemizi başarı ile yürüttüğümüze inanıyoruz. Bütçemizin yettiği kadar daha çok geziler düzenlemeye çalışacağız. Daha önce proje kapsamında köy gezilerimiz oldu. Köylerde çevre, kadın hastalıkları, temizlik, ağaçlandırma,  sağlık, insan hakları, kadınların iş hayatındaki yerleri, çocuk bakımı, toplu yaşamanın kuralları,  gibi konularda bilgiler verildi. Projenin son çalışması olarak bayanları il dışına geziye götürerek, onların hem eğlenmeleri hem de yeni şeyler öğrenmelerini sağlamaya çalıştık.  Bu yaptığımız çalışmadan bayanlar memnun kaldı. Bizlerde bu proje kapsamında onlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazar, 03 Mart 2013 18:26, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri