Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERYARIMBAĞ’DA DEVLET-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ   
YARIMBAĞ’DA DEVLET-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ

         Samsat ilçesi Yarımbağ köyünde Devlet-vatandaş işbirliği ile köy içi yollar kilitli parke taşı ile döşendi.

 

Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında, Yarımbağ köy içi yolları kilitli parke taşı ile döşenerek bir ilk gerçekleştirildi.

 

Samsat ilçesinde köy yolları ve içme suyu şebekelerinin tamamlanması ile birlikte kanalizasyon ve köy içi yollara başlandığı ve daha önce kanalizasyon işi tamamlanan Yarımbağ köyünde  kilitli parke taşı döşendiği bildirildi.

 

Yarımbağ Köyü Muhtarı Mehmet Tepe yaptığı açıklamada, parke taşı, kum ve çimentonun Köylere Hizmet Götürme Birliğince KÖYDES kapsamında alındığını, işçiliklerin ise köylü tarafından yapıldığını ifade etti.

 

Tepe yaptığı açıklamada; “Sayın Kaymakamımız köy içlerine kilitli parke taşı döşenmesi işlerini yapmak istediklerini ancak bunu yaparken işçiliklerin köy halkı tarafından karşılanmasını teklif ettiğinde köy halkına durumu aktardık ve bunu memnuniyetle kabul ettik. Yaklaşık bir ay çalışma devam etti. Ancak şimdiden emeğimizin karşılığını almış olduk. Köyümüzde kanalizasyon yapılmıştı, parke taşı döşenmesiyle de çamurdan kurtuldu. Sayın Kaymakamımıza ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi. 

 

Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ise Samsat ilçesinde ilk kez bir köy içi yollarına kilitli parke döşendiğini belirterek, böyle bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutlu oldukları ifade etti.

 

Kaymakam Sündük, “Şu anda önce kanalizasyonu olmayan köylerimize kanalizasyon yaptırmayı ve akabinde köy içi yolların kilitli parke taşı ile döşenmesini planlıyoruz. Yarımbağ köyümüz bu anlamda bir ilk ve örnek oldu. Diğer köylerimizde de aynı uygulamayı devam ettirmeyi hedefliyoruz. Özverili çalışmalarından dolayı Yarımbağ köy halkını kutlamak istiyorum. Şimdi köy içinde gezme ile şehirde gezme arasında bir fark kalmadı.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 27 Şubat 2013 06:35, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri