Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIK OLUŞTURAN MADDELERİN ZARARLARI ANLATILDI…   
SAMSAT’TA ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIK OLUŞTURAN MADDELERİN ZARARLARI ANLATILDI…

         Samsat İlçe Devlet Hastanesi Temel Sağlık İstatistikleri Modülü (TSİM) çalışanları tarafından orta öğretim öğrencilerine bağımlılık oluşturan maddelerin zararları anlatıldı.

 

Samsat Kaymakamlığı Cumhuriyet Konferans Salonundaki eğitim çalışmasına katılan Samsat Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine slaytlar ve görsel öğeler eşliğinde, sigara ve tütün ürünleri ile diğer bağımlılık oluşturan maddelerin zararları ve bunların oluşturdukları tahribatlar anlatıldı.

 

Ebe Nergiz Çelik ve Ebe Zeynep Eda Bektaş tarafından verilen eğitimlerde, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) istatistiklerine göre her üç yetişkinden birinin sigara kullandığı belirtilerek, bu problemin ciddi sonuçlar doğurduğu ifade edildi.

 

Bazı insanların sigara içmediğini ancak içen kişilerin oluşturduğu çevre kirliliği sonucu zarar gördüklerini söyleyen eğitimciler, birçok vatandaşımızın farkında bile olmadan pasif içici durumunda olduklarını vurguladılar.

 

Öğrencilerin aktif katılımının sağlandığı toplantıda, sorunların nasıl çözüme kavuşturulması gerektiği, bağımlılıktan kurtulmanın yolları, özellikle ergenlerin özendirici tutumlarının nasıl ortadan kaldırılacağı gibi konularda geniş bilgiler verilerek, öğrencilerin konu ile ilgili soruları cevaplandırıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 22 Şubat 2013 14:55, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri