Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERBAKIR SAMSATLI BAYANLARIN ELLERİNDE HAYAT BULUYOR…   
BAKIR SAMSATLI BAYANLARIN ELLERİNDE HAYAT BULUYOR…

Samsat Kaymakamlığının koordinesinde Adıyaman İş-Kur İl Müdürlüğü ile Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan Bakır İşlemeciliği Kursu başladı.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan kursu ziyaret eden Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Erzincan’da büyük bir sektör durumunda olan bakır el işleme sanatının Samsat ilçemizde de önemli bir yere geleceğine inandıklarını söyledi.

 

Bakırcılık projesi kapsamında eğitim alacak olan 25 bayanın kısa sürede sipariş almaya başlayabileceklerini kaydeden Kaymakam Sündük, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Sahabe kabrinde düzenlenecek programlarda üretilen ürünlerin sergileneceğini ve satışa sunulacağını ifade etti.

 

Kaymakam Sündük, “Özellikle bayanlarımızın ailelerine ekonomik anlamda da katkı sunmaları, el becerilerini geliştirirken daha çok sosyalleşmeleri ve toplumdaki bütün bireylerin aynı oranda fırsatlardan faydalanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Toplumda dezavantajlı grupların kalmaması en büyük hedefimizdir. Bu nedenle bakırcılık projesini önemsiyoruz. Projenin başarıya ulaşması için Erzincan’dan kurs hocası getirdik. Kursumuz İş-Kur destekli olduğu için kursiyerlerimiz el becerilerini geliştirirken aynı zamanda bir miktar ücret alacaklar ve şimdiden aile bütçelerine katkı sunacaklar. Kurs sonunda saat, bakır tepsi, semaver, çaydanlık gibi pek çok hediyelik ürün ve süs eşyası yapılacak ve özellikle sivil toplum kuruluşları ve firmalar, bu ürünlerin üzerine isim yazdırarak promosyon ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayabileceklerdir.” dedi.

 

Bayanların bu kurslara ilgi gösterdiklerini belirten Kaymakam Sündük, yakın bir zamanda Samsat ilçemizin bakırcılık el sanatları ile anılmaya başlayabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 15 Şubat 2013 08:18, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri