Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA OKUMA YAZMA ORANI YÜZEDE YÜZE DAYANDI…   
SAMSAT’TA OKUMA YAZMA ORANI YÜZEDE YÜZE DAYANDI…

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde okuma yazma oranının yüzde yüze yaklaştığı bildirildi.

         

Biri imam-hatip olmak üzere 2 lise, 7 ortaokul, 12 ilkokul ve 1 anaokulunun bulunduğu Samsat ilçesinde, idarecilerle birlikte toplam 159 öğretmenin görev yaptığı ve 100 dersliğin bulunduğu bildirildi.

         

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mazhar Aktaş yaptığı açıklamada, 1891 öğrencisi bulunan Samsat ilçesinde kız öğrenci sayısının 975, erkek öğrencilerin sayısının ise 915 olduğunu belirterek, Samsat ilçesinde kız erkek ayrımı yapılmaksızın çocukların okula gönderildiğini, hatta kız çocuklarının daha fazla olduğunu ifade etti.

         

Aktaş yaptığı açıklamada, okul öncesi okullaşma oranının yüzde 65 olduğunu belirterek, bu oranın iyi bir oran olduğunu, buna karşılık okullaşma oranında yüzde yüzü yakalamak istediklerini kaydetti.

         

Lise öğreniminin zorunlu eğitim olmasından önce bile okullaşma oranının yüzde 77 olduğunu hatırlatan Aktaş, imam hatip okulunun açılması ile birlikte bu oranın daha da arttığını kaydetti.

         

Geçen yıl 31 öğrencinin Anadolu Lisesi, 2 öğrencinin Anadolu Öğretmen Lisesi, 2 öğrencinin Fen Lisesi ve 43 öğrencinin Anadolu Meslek Liselerini kazandığını açıklayan Aktaş, bu başarıyı yeterli görmediklerini, bu oranı arttırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

         

Taşıma kapsamında 307 ilk ve ortaokul öğrencisi ile 70 lise öğrencisinin bağlı köylerden merkeze taşındığını ve bu öğrencilere her gün üç çeşit sıcak öğle yemeği verildiğini belirten Aktaş, 98 öğrencinin ise pansiyonda yatılı kaldığını kaydetti.

         

Aktaş, “İlçemizde okuma-yazma oranı yüzde 98 dolayındı. Kalan yüzde ikilik kısım daha önce okula gitmeyen yaşlı veya ağır hasta olan kişiler. İlçemizde eğitimde iyi bir yerdeyiz. Kaymakamlığımızın destekleri ile OKS ve ÖSS hazırlık kursları ise eğitime büyük katkı sağlıyor. Yine Kaymakamlığımızın destekleri ile okullarımızın fiziki durumları iyileştirilmektedir. Öğrencilerimizin araç-gereç ve kaynak sıkıntısı yok denecek kadar azdır. Öğretmen ve idarecilerimizin özverili çalışması sonucunda daha da iyi bir noktaya gelmeye çalışıyoruz.” dedi.

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 13 Aralık 2012 11:41, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri