Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT BİR TARIM KENTİDİR…   
SAMSAT BİR TARIM KENTİDİR…

         Samsat İlçe ekonomisinin tarım, seracılık, balıkçılık ve hayvancılığa dayandığı, Samsat nüfusunun  yüze 75’inin tarımla uğraştığı bildirildi.

 

İlçe ikliminin, yazları oldukça sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçen Akdeniz  iklimine benzerlik sağlandığından bir çok ürünün yetiştirilebildiği Samsat ilçesinde, iklim ve toprak verileri göz önüne alındığında Samsat’ta sulu koşullarda çok çeşitli tarla ve bahçe bitkileri yetiştiriciliğine elverişli olduğu belirtilmektedir.

 

Samsat İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Yılmaz yaptığı açıklamada, entansif tarıma geçişte girdilerin öneminin yanı sıra yapılacak tarımsal faaliyetlerin projeye dayalı olarak yürütülmesinin önemine işaret ederek, tarımın İlçe ekonomisinin lokomotifi olması ve yeni üretim tekniklerinin kullanılma zorunluluğu kendilerini yeni çalışmalar yapmaya mecbur ettiğini kaydetti.

 

Yılmaz yaptığı açıklamada, 127 bin dekarlık arazi varlığından 87 bin dekarda üretim yapıldığını, en fazla buğday ve arpa ekildiğini, sulu tarımla birlikte bunu pamuk ekiminin takip ettiğini belirtti. 2 bin 500 dekarlık alanda meyvecilik yapıldığını ifade eden Yılmaz, Samsat ilçesinde son yıllarda önemli oranda nar ekildiğini söyledi.

 

Samsat ilçesinde hayvan sayısının 17 bin civarında olduğunu kaydeden Yılmaz, modern hayvancılık yapılması için Müdürlük olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, hayvanların kayıt altına alma, aşılama ve eğitim çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

 

Yılmaz, “Tarımsal üretimde yeni tekniklerin benimsetilmesi ve uygulanmasında hiç kuşkusuz Devlet destekli sübvansiyonların önemi büyüktür. İlçemizde tarımsal ürünlerden elde edilen geliri artırmak, tarımsal ürün çeşitliliğini zenginleştirmek mevcut tarla arazilerinin bir kısmını yem bitkilerine tahsis etmek suretiyle kaliteli kaba yem üretimini artırarak hayvanların ihtiyacı olan kaba yem açığını kapatmak ve İlçemizde son yıllarda önemli sayıda artış olan kültür ırkı hayvanlardan arzu edilen verimi elde etmek amacıyla yem bitkileri desteklemelerine önem verilmektedir.” dedi.

 

Suyun hayatın her alanında olduğu gibi tarımsal üretimde de vazgeçilmez olduğunu belirten Yılmaz, modern sulama tekniklerinin uygulandığı basınçlı yağmurlama ve damla sulama sistemlerinin kullanımı ile ilgili olarak vatandaşların bilgilendirildiğini belirtti.

 

          Yılmaz, bağcılık, meyvecilik, sebzecilik, hububat, yemeklik baklagiller, endüstri bitkileri ve seralardaki hastalık ve zararlılarla ilgili yıl boyu eğitim çalışmaları yapıldığını, eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve günün her saatinde çiftçilere yardımcı olmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 21 Kasım 2012 07:38, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri