Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA DİN GÖREVLİLERİNE EĞİTİM VERİLDİ…   
SAMSAT’TA DİN GÖREVLİLERİNE EĞİTİM VERİLDİ…

        Adıyaman’ın Samsat içleminde görev yapan bütün din görevlileri ve Kuran Kursu öğreticilerine yönelik eğitim çalışması yapıldı.

 

Kaymakamlık Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştiren aylık toplantıda din hizmetlerinin daha sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi için alınması gereken tedbirler ele alındı.

 

Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, yapılan toplantıda, geçen ay ezberlenmesi kararlaştırılan cenaze dualarının okunduğunu, ezberlenecek yeni duaların belirlendiğini ve önümüzdeki ay içerisinde okunması tavsiye edilecek kitapların tespit edildiğini belirtti.

 

Müftü Albayrak, Kasım ayı içerisinde Unutulmuş Sünnet Misvak, Haklar Açısından İnsanlık, Mevlana ve İnsan ile Ölüme Hazırlık konularında hutbelerin okunacağını hatırlatarak, personelin buna hazırlıklı olmalarının sağlandığını kaydetti.

 

Cami ve Kuran Kurslarının temiz ve düzenli olması gerektiğini belirten Albayrak, din görevlilerinin halkımız ile olan iletişimin güçlü tutulması gerektiğini ifade etti.

 

Albayrak şunları söyledi; “Din görevlilerimiz ve Kuran Kursu Öğreticilerimiz ile aylık olarak toplanarak geçmiş ayı değerlendirmekte ve önümüzdeki ayı planlamaktayız. Personelimizin karşılaştığı sıkıntıları değerlendirerek çözüm yolları aramaktayız. Mevzuat hükümlerinin daha titizlikle yerine getirilmesi için uyarılar yapmakta, eksikliklerimizi tamamlamak için çalışmaktayız. Bu toplantımız da oldukça yararlı geçmiştir. Gelenek haline getirdiğimiz ayın en başarılı personeli seçiminde Uzuntepe Köyü İmam Hatibi Mehmet Sait Bulut seçilmiştir. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 15 Kasım 2012 13:36, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri