Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA PAMUK HASADI BAŞLADI   
SAMSAT’TA PAMUK HASADI BAŞLADI

 

        Adıyaman’ın Samsat ilçesi ve bağlı köylerinde 2012 yılı pamuk hasadının başladığı bildirildi.

     Samsat ilçesinde sulama kanallarının devreye girmesi ile birlikte pamuk üretiminde artış gözlendiği ve pamukçuluğun ilçe ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğu belirtildi.

     Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Yılmaz, kesin hesaplamaların henüz tamamlanmadığını ancak ilçe genelinde yaklaşık 10-12 bin dönümlük arazide pamuk ekildiğini ifade etti.

     Pamuk toplayan vatandaşlar ise okulların açılmasından sonra pamuk hasadının başlaması, öğrencilerin okullarına sağlıklı devam edememesine neden olduğunu belirterek, bu durumun kendilerini üzdüğünü kaydettiler.

     Pamuk üreticileri, “İkinci bölgedeki Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Mardin yöresi beyaz 42 randıman (1.kalite) kütlü pamuğun alım fiyatı 1 lira 42 kuruş olarak belirlendi. Pamuk işi çok maliyet gerektiren bir iştir. Tohum, gübre ve mazot fiyatları yüksek. Bu işte sulama, çapalama, seyreltme ve pamuk toplama işleri için işçi çalıştırıyoruz ve bu maliyetler pamuk fiyatını çok geçiyor. Devlet verilen destekleri arttırmalıdır.” şeklinde konuştular.

     2012 yılı hasadının yapıldığı bu günlerde, pamuk veriminin istenen seviyede olmadığı, çiftçilerin üretimden memnun olmadıkları vurgulandı.

    




Gönderen Editör, Salı, 16 Ekim 2012 11:32, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri