Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLILAR DERNEĞİ BİRİNCİ OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI…   
SAMSATLILAR DERNEĞİ BİRİNCİ OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI…

Samsatlılar Derneği'nin birinci olağan genel kurulunda, kurucu başkan Fahrettin Çelik yeniden başkanlığa seçildi.

 

Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Samsatlılar Derneği birinci olağan kongresine yoğun ilgi gösterildi. Kongreye, Adıyaman merkez ve ilçelerinde oturan çok sayıda Samsatlının yanı sıra, Adıyaman ve Samsat ilçesinden bazı kamu kurum ve kuruluş amirleri, bazı köy ve mahalle muhtarları, GAP Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Geylani Taş ve çok sayıda gazeteci katıldı.

 

Genel kurulda ilk olarak divan oluşturulurken, Divan Başkanlığı'na Necmettin Işık, Divan üyeliğine Abdurrahman Çelik ve Ramazan Acar Katip üyeliğe ise Gazeteci-Yazar Erdal Özkaynar seçildi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından faaliyet ve gelir-gider raporu okunup, dilek temenniler bölümünün ardından başkanlık seçimi yapıldı. Tek liste halinde seçime giren kurucu başkan Fahrettin Çelik, delegelerin tamamının oyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi.

 

            Dilek ve temenniler bölümünde Turgut Reis Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş söz alarak, sivil toplum kuruluşlarının önemine işaret ederek, Samsatlılar Derneğinin bir ihtiyaçtan doğduğunu ve bu derneğin çok başarılı çalışmalar yapacağına inandığını kaydetti.

 

Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Mehmet Dağhan yaptığı selamlama konuşmasında seçilen yönetim ve denetim kurulu başkan ve üyelerine başarılar diledi.

 

Söz alan Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z. Abidin Kıymaz, Adıyaman’da görev yapan gazetecilerin diğer oluşumlara olduğu gibi Samsatlılar Derneğinin de düşüncelerini dikkate alacağını, sorun ve sıkıntılarının kamuoyu ile paylaşmasında üzerine düşen görevi yapacaklarını söyledi. Kendisinin Samsat ilçesini çok iyi tanıdığını belirten Kıymaz, bu ilçenin bölgenin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu ve Sahabe Safvan bin Muattal Hazretlerinin kabrinin bu topraklarda olduğunu belirterek bu ilçenin hak ettiği yere taşınması gerektiğini ifade etti. Dernek Başkanlığına seçilen Fahrettin Çelik’in gazeteci olmasının bir avantaj olduğuna dikkat çeken Kıymaz, bu anlamda medya desteğinin sağlanmasında sıkıntı yaşanmayacağını söyledi. Kıymaz, kongrenin kayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, yeni yönetime başarılar diledi.

 

Genel Kurula gelemeyeh bazı milletvekili ve il dışından bazı kişilerin göndermiş oldukları mesajları okundu.

 

Gündem gereği Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Kurucu Başkan Fahrettin Çelik başkanlığındaki kurulların asıl ve yedek üyelerini gösteren aday listesi divana sunuldu. Başkaca liste olmadığından verilen tek liste okundu, oylandı ve toplantıya katılan üyelerin tamamının oyu ile kabul edildi.

 

Böylece Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine; Fahrettin Çelik, Memet Aktaş, Habip Kızılay, Aziz Yazan, Mehmet Kandemir, Enver Çetinkaya, Nusret Gökdemir, Ömer Ateş, Mahmut Yıldırım, Aziz Çelik, Aziz Çetinkaya, Ramazan Kızıl, Celal Sönmez, Suphi Bilgin Bekir Tepe, Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine Hikmet Dündar, Fedli Tepe, Kadir Öztekin, Nuri Ata, Bahri Berkcan, M.Emin Küçükaslan, Ziya Polat, Mahmut Erdem, Ramazan Özbay, Hasan Ateş, A.Kadir Karakuş, Ahmet Parlak, Sait Nur Aslan, Bedih Tokdaş, Ahmet Yıldırım, Denetleme Kurulu asıl üyeliklerine Hacı Şimşek, M.Ali Köroğlu, Hacı Uzun, Denetleme Kurulu yedek üyeliklerine Sabri Aktaş, Nazif Dere Ve Hacı Polat seçilerek görevlendirilmiş oldular. 

 

Kongre sonrasında konuşan Başkan Fahrettin Çelik, Samsat’ın 8 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve bir medeniyete başkentlik yaptığını, Sahabe Safvan bin Muattal gibi bir Peygamber dostunu barındıran bir ilçe olduğunu söyledi.

 

Çelik şunları söyledi; “Samsatlılar Derneği birinci olağan genel kurul toplantısına teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygı ve muhabbetle selamlıyorum…

 

Samsat… En az 8.000 yıl geçmişi olan, dünya nüfusu birkaç milyonken, nüfusu 50 binlere ulaşmış, tarih boyunca birçok medeniyete başkentlik yapmış, Samsatlı Lukianus gibi ünlü düşünce adamlarının yetiştiği, topraklarında Sahabe Safvan bin Muattal gibi bir Peygamber dostunu barındıran nadide bir yerleşim yeri…

 

Samsat… Misafirperverlikle, mertlikle, cesurlukla, dürüstlükle özdeşleşmiş bir kelime. Samsatlılar bir birini korumak ve kollamak, verdiği sözü canı pahasına da olsa yerine getirmek, kendi içinde düşman bile olsa dışa karşı tek yumruk olabilme ile ünlüdür.

 

Samsat mevcut yerleşim yeri ile sınırlı tutulamaz. Samsat, ilçe merkezinin 4 bin, genelinin ise 10 bin nüfusu ile telaffuz edilemez. Sadece Adıyaman il merkezinde 50 bin civarında Samsatlının yaşadığı ve il merkezinde 20 bin Samsatlı seçmenin olduğu bir gerçektir. Çarşıda gezen her dört kişiden biri Samsatlıdır.

 

Hal böyle iken, bakıyorsunuz ki siyasi arenada Samsatlılar yok sayılıyor. Bürokrasinin yönetici kadrosunda Samsatlılar yok denecek kadar az. Buda bir araya gelip örgütlenemediğimizdendir. Sürekli birilerinin adım atmasını beklemiş, birilerinin arkasında yürümeyi kendimize yakıştırmışız.

 

Bu anlamda bu gün bir milattır. Bugün Samsatlılar için yeni bir sayfanın açılma tarihidir. İşte bu dernek sizlerin vereceği güçle, bu boşluğu doldurmak amacıyla kurulmuştur.

 

Biz bir siyasi parti değiliz. Biz bir yardım kuruluşu da değiliz. Ama biz Samsatlıların yararına olacak stratejileri belirleyerek gerekirse toplu hareket etmek için yola çıktık. Biz, Samsatlıların yararına olacak yardımlara aracılık edebilmek için yola çıktık.

 

Altını çizerek ve net ifadelerle söylüyorum: Bu derneğin kapısı bütün Samsatlılara ve Samsatlı olmayıp Samsat’a gönül verenlere açıktır. Bu dernek çatısı altında ağa, fakir, köylü, şehirli, sağcı, solcu ayrımı yoktur. Biz, bir bütün olarak Samsatlıyız…

 

Söyleyecek çok şeyimiz var. 30 yıldır çil yavrusu gibi dağıldık. Taziyelerde bir birimizi gördüğümüzde ölene değil, bir birimize olan hasretten dolayı ağladık.

 

Özlem gidermek için birilerinin ölmesini bekledik. Bu dönem kapandı. Şu anda dernek binamız açılmış durumda. Şimdilik bizlere yetecek demirbaş ve malzemelerimiz alındı. Ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Günün her saati açık olan, Samsatlıların her an gidip diğer Samsatlılarla hasret giderebileceği bir mekân için çalışmalarımız devam edecek.

 

Samsatlı öğrencilerimize burs vermek, Samsatlı gençlerimiz için okuma salonları açmak, yılda birkaç kez piknik, konser veya başka faaliyetlerle bir araya gelmek, Samsat’ımızın kalkınması için projeler üretmek, Samsatlıların etkin ve aktif olabilmeleri için projeleri hayata geçirmek, fakir Samsatlıların tespit edilerek yardımcı olmak için girişimlerimiz olacak. Ancak şu unutulmamalıdır ki, bütün bu güzellikler sizlerin destekleri ile mümkün olabilecektir.

 

Sözü fazla uzatmak istemiyorum. Buraya kadar zahmet ederek geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Beni yönetim kurulu başkanı seçerek, Samsatlılara daha çok hizmet etme fırsatı verdiğiniz için şahsım adına, ayrıca seçilen yönetim ve denetim kurulu üyeleri adına hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

 

Divan Başkanı Necmettin Işık’ın, üyelere başarılar dileyerek genel kurul toplantısının sona erdiğini bildirmesinden sonra Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerinin tebrikleri kabul etmesi ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazar, 30 Eylül 2012 16:51, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri